"U"-BT Cluj, în topul lui "Mișa" Perisic. "E printre cele mai tari echipe"

Antrenorul Miodrag Perisic a vorbit despre lupta pentru supremație în Liga Națională de Baschet Masculin, într-un interviu acordat site-ului csusibiu.ro.

 

Antrenorul care s-a lansat în baschetul românesc tocmai la Cluj și a bifat câteva victorii importante pe banca "alb-negrilor" în "Clasicul Transilvaniei", spune că echipa lui Dorin Pintea se numără printre forțele campionatului, chiar dacă CSU Ploiești pare abonată la titlu și în acest sezon. Partida dintre "U"-BT și CSU Sibiu se joacă vineri, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor "Horia Demian".

"Mișa" Perisic a ajuns în 2012 pe banca "galben-albaștrilor", iar la sfârșitul acestei săptămâni va reveni ca adversar, la Cluj. Într-un interviu acordat site-ului csusibiu.ro, el vorbește la superlativ despre campioana CSU Ploiești și admite că fosta sa echipă va lupta și în acest sezon pentru un loc în ultimul act. 

"Asesoft Ploiești este principala favorită la câștigarea campionatului, dar, cu siguranță, câteva echipe vor încerca să surprindă. Vorbesc de Steaua, de Cluj, sau altă echipă, dar, în opinia mea, și cred că a tuturor, ei (prahovenii - n.red) au o echipă extrem de bună. Nu știu ce s-ar putea întampla pentru ca Asesoft Ploiești să nu câștige titlul. "U" BT Cluj, CSM Oradea, Steaua, urmate de Energia Târgu Jiu, la fel și Timișoara, sunt echipe care și-au imbunătățit mult lotul în sezonul acesta.

În cariera mea, am petrecut 12 ani și jumătate antrenând patru echipe. Asta înseamnă că nu am schimbat multe echipe. Nu îmi place să schimb echipa după fiecare sezon. Experiențele sunt diferite. Clujul a fost prima mea echipă cu care am început să lucrez în afara țării mele. Zamalek a fost prima echipă cu care am lucrat în Africa. Colaborarea cu naționala Egiptului a fost una dintre cele mai frumoase experiențe ale mele. Nu ai ocazia oricând să antrenezi o echipă din campionatul din Africa. În Egipt am fost ales antrenorul anului, apoi și în Liban. Cu echipa din Liban am avut rezultate foarte bune și am câștigat tot ce era posibil", a povestit antrenorul Sibiului. 

În România, Miodrag Perisic a mai pregătit-o pe CS Otopeni, în ediția 2008-2009. După patru etape, "U"-BT și CSU Sibiu sunt vecine în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Clujenii ocupă locul 6, cu tot atâtea puncte, în vreme ce echipa lui Perisic e cu o treaptă mai jos. În "Top 3" sunt CSU Ploiești, BCM Pitești și SCM "U" Craiova. 

 

 

Comenteaza