U-BT Cluj întâlnește azi BC Lietkabelis în etapa a 4-a a grupelor EuroCup

U-BT Cluj întâlnește azi BC Lietkabelis în etapa a 4-a a grupelor EuroCup
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României speră la o victorie pe terenul formației din Lituania.

După două partide pe teren propriu în EuroCup, U-BT Cluj evoluează din nou în deplasare, în competiția continentală. În runda a 4-a a grupelor, "studenții" vor întâlni BC Lietkabelis, formație care are același record, 1-2.

Fondat în 1964, clubul din Parnevezys se numără printre cele 8 formații care au fondat campionatul lituanian de baschet, după căderea URSS. Palmaresul celor de la BC Lietkabelis cuprinde două titluri ale întrecerii lituaniene desfășurate sub egida Uniunii Sovietice, în 1985 și 1988.

Lituanienii sunt conduși de pe bancă de Nenad Canak, un sârb în vârstă de 46 de ani, care în timpul carierei de sportiv a evoluat pentru Partizan Belgrad, Khimik sau Alba Berlin. În ceea ce privește cariera de tehnician, Canak a fost asistent și principal la Partizan, alături de care a cucerit o Cupă a Serbiei.

În afara baschetbaliștilor lituanieni, din lotul celor de la BC Lietkabelis fac parte sportivi din SUA, Croația, Serbia, Estonia și Ungaria. Americanul Jamel Morris și maghiarul Gyorgy Goloman sunt numele importante, dar și sportivii autohtoni, precum Vytenis Lipkevicius sau Gabrielius Maldunas.

De asemenea, din lotul formației din Lituania face parte și Zeljko Sakic (34 de ani), cel care a evoluat pentru campioana României în stagiunea 2017-2018.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Lietkabelis, din EuroCup, este programată în această seară, de la 19:00.

Comenteaza