U-BT Cluj, învinsă, dar calificată în Final Four-ul Cupei României

U-BT Cluj, învinsă, dar calificată în Final Four-ul Cupei României
| Foto: u-bt.ro

“Studenții” au pierdut la limită duelul cu CSU Sibiu, scor 78-77, dar s-au calificat în faza următoare a competiției, grație rezultatului din tur.

Cu gândul la o revenire spectaculoasă, gazdele au început bine partida din Sala Sporturilor “Transilvania”. Clujenii au intrat mai greu în ritmul jocului, dar au preluat inițiativa spre finalul sfertului. În ultimul minut au reușit să se și distanțeze, iar după prima perioadă de joc, scorul era 24-16 pentru U-BT. “Studenții” au menținut ritmul și în sfertul secund, iar sibienii au fost la două posesii în urmă. Deși elevii lui Dan Fleșeriu au reușit să se apropie la un singur punct, clujenii au intrat în avantaj la cabine, scor 46-41.

Și la revenirea de la vestiare, U-BT a părut de multe ori singura echipă de pe parchet. Elevii lui Mihai Silvășan au pus chiar și 15 puncte diferență între ei și adversari, iar ultimul sfert părea să fie o formalitate. Totuși, sibienii nu s-au dat bătuți și au avut o răbufnire de orgoliu. CSU a preluat conducerea încă din startul sfertului și a controlat ultima perioadă de joc. Finalul a fost unul de foc, iar în cele din urmă gazdele s-au impus la limită, scor 78-77, dar U-BT s-a calificat darorită rezultatului partidei tur.

Cei mai buni jucători ai formației clujene au fost Planinic (14 puncte, 11 recuperări), Kuti (13 puncte, 4 recuperări) și Ate (12 puncte, 4 recuperări).

Comenteaza