U-BT Cluj își întârește backcourt-ul cu un fundaș american

U-BT Cluj își întârește backcourt-ul cu un fundaș american
| Foto: fiba.basketball

Odată cu venirea jucătorului de peste ocean, echipa clujeană a anunțat despărțirea de sârbul Peda Stamenkovic.

După nouă partide din noul sezon, “studneții” ocupă locul al treilea în Grupa A a Ligii Naționale, cu un record de șapte victorii și două înfrângeri. Totuși clujeni și-au dorit un jucător care să poată pune probleme și prin aruncările de la distanță, iar echipa lui Mihai Silvășan s-a orientat către Darrin Dorsey.

Fundașul american a semnat cu echipa clujeană după ce s-a despărțit de grecii de la Holargos. Baschetbalistul este un adevărat globetrotter, evoluând pe trei contiente de-a lungul carierei de profesionist. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a jucat pentru Halifax (Canada), Ostioneros de Guaymas (Mexic), Cafeteros Armenia și Bambuqueros de Neiva (ambele Columbia), Unión de Santa Fe (Argentina), Hapoel Kfar Saba (Israel), Poitiers, ESSM Le Portel, Élan Chalon (toate Franța) și Ușak Sportif (Turcia).

Antrenorul Mihai Silvășan s-a declarat încântat de achiziția reușită de clujeni. “Am hotărât să-l transferam pe Darrin și sa ne întărim pe postul de fundaș. El este un jucător cu experiență in campionate puternice din Europa, un jucător cu personalitate, căruia ii place sa câștige. Ne dorim sa fie veriga care sa ne facă mai puternici și să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor. Ii urăm bun venit”, a precizat tehnicianul.

Pentru U-BT urmează duelul cu vicecampioana Steaua. Partida se va disputa sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 16:15.

Comenteaza