U-BT Cluj-Napoca a debutat cu stângul în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu stângul în EuroCup
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana României a fost aproape de un rezultat important pe terenul celor de la JL Bourg en Bresse, însă gazdele au câștigat în cele din urmă, scor 88-85.

"Studenții" au trecut repede peste emoțiile debutului în EuroCup și le-au ținut piept cu brio gazdelor. Partida din Franța a avut un start echilibrat, iar cele două echipe au mers cap la cap timp de minute bune. JL Bourg en Bresse a reușit să se desprindă în cele din urmă la mai mult de o posesie, scorul primului sfert fiind 18-14.

U-BT Cluj s-a bazat pe jocul la interior și pe o defensivă care a încercat să nu lase niciun spațiu liber adversarilor. Precizia de la mare distanță i-a trădat pe elevii lui Mihai Silvășan, însă clujenii au ținut pasul cu baschetbaliștii formației franceze. Astfel, după primele două sferturi, scorul era 37-32.

La revenirea de la vestiare, "studenții" au evoluat curajos și au reușit chiar să egaleze la 44. Totuși, de la acel moment evoluția a fost una oscilantă, iar gazdele au profitat. În timp ce jucătorii de la U-BT au continuat să sufere la aruncările de 3 puncte, cei de la JL Bourg en Bresse au profitat de aproape fiecare oportunitate de a marca, iar cu 10 minute înainte de final conduceau cu 60-51.

Chiar dacă elevii lui Mihai Silvășan păreau reveniți în meci după ce Guzman a reușit două triple consecutive în startul sfertului 4, francezii s-au distanțat rapid la o diferență formată din două cifre. Campioana României nu a abandonat lupta, iar cu 12 secunde înainte de final cele două echipe erau despărțite de doar un punct. Taylor și Meindl au avut ocazia de a egala de la linia de fault, însă au irosit oportunitățile, iar francezii s-au impus în cele din urmă cu 88-85.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Leo Meindl (19 puncte, 7 recuperări), urmat de Jordan Taylor (13 puncte, 6 pase decisive). 

Comenteaza