U-BT Cluj-Napoca a găzduit un nou eveniment din cadrul proiectului One Team

U-BT Cluj-Napoca a găzduit un nou eveniment din cadrul proiectului One Team
| Foto: Twitter One Team Euroleague

În pauza partidei din EuroCup cu Prometey, mai multe persoane cu dizabilități intelectuale au avut ocazia să joace baschet în fața publicului clujean.

După ce primele două sferturi ale jocului dintre U-BT Cluj și Prometey s-au scurs, pe parchetul BT Arena au intrat participanți din cadrul Special Olympics. După ce în luna ianuarie s-au antrenat alături de Mihai Silvășan și Patrick Richard, proiectul One Team le-a oferit ocazia de a juca un meci demonstrativ în fața publicului clujean.

Fanii au primit cu căldură acest moment și i-au încurajat și aplaudat pe cei de pe parchet la fel cum au făcut-o și cu baschetbaliștii de la U-BT Cluj. La rândul lor, Mihai Silvășan și Andrija Stipanovic s-au bucurat și ei de momentul din pauza partidei.

"În EuroCup ne-am alăturat unei campanii caritabile, care cred că sunt foarte importante pentru comunitatea noastră. Clubul U-Banca Transilvania și-a dorit întotdeauna să susțină comunitatea și astfel de evenimente s-au regăsit în fiecare sezon în viața noastră.

Ne bucurăm că putem să luăm parte la asemenea campanii și vom proceda la fel și în viitor", a spus Mihai Silvășan.

"Este ceva foarte frumos. Cred că e datorita noastră să ajutăm. Jucând în fața unui asemenea public, cred că va fi un moment pe care și-l vor aminti toată viața. A fost foarte frumos", a adăugat și Andrija Stipanovic.

Echipele participante în Euroligă și EuroCup încearcă în fiecare sezon să se apropie de acea parte a comunității care are atât de multă nevoie de atenție.

U-BT Cluj-Napoca a început o colaborare cu Special Olympics, fundația ce încearcă să creeze o lume mai bună prin acceptarea și integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Special Olympics încurajează pregătirea sportivă și organizează competiții sportive, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Comenteaza