U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe FC Argeș! Echipa clujeană își păstrează primul loc în clasament

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe FC Argeș! Echipa clujeană își păstrează primul loc în clasament

U-BT Cluj-Napoca a învins FC Argeș Basketball într-unul dintre derby-urile etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

După două atacuri, gazdele au fost primele care au deschis scorul, printr-un contraatac finalizat de Stipanovic. În ciuda unei apărări foarte agresive, Jevtovic s-a remarcat la celălalt panou, însă Bircevic a răspuns imediat. Au urmat patru puncte marcate de Măciucă și Colceag și apoi un capac administrat de tânărul lui U-BT.

Cu patru minute rămase din actul inaugural, Seppala a înscris de la mare distanță, iar oaspeții au trecut pentru o scurtă perioadă la conducere: 8-9. Voinescu și Colceag s-au duelat din afara semicercului, iar primul sfert s-a încheiat cu un avantaj de o posesie pentru alb-negri: 18-16.

După o scurtă pauză, Kuti și Hogue au marcat pe contraatac, iar Tudor Costescu s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Elevii săi au continuat să comită greșeli în ofensivă, însă și clujenilor le-a lipsit concentrarea, astfel că s-au înscris puține puncte.

Tensiunea a început să se resimtă tot mai mult în sânul ambelor tabere, care le-au reproșat oficialilor maniera de arbitraj. La jumătatea sfertului al doilea, Ștefan Grasu a fost sancționat cu greșeală antisportivă, iar Goran Gajovic a transformat cele două libere, restabilind egalitatea: 24-24. Fitzpatrick i-a dus pe piteșteni la o diferență de trei puncte și a urmat rândul lui Mihai Silvășan să solicite time-out.

Stipanovic și Bircevic s-au remarcat la următoarele două faze, dar Seppala a răspuns cu o triplă. Cu 90 de secunde rămase din prima repriză, Stipanovic, deranjat de mai multe decizii ale arbitrilor, a sărit la Matei Bănică și a fost calmat cu greu de Silvă și de coechipierii săi. FC Argeș Basketball s-a distanțat la patru puncte de adversari, diferență care s-a menținut și la intrarea la vestiare: 33-37.

Repriza secundă

În primele două minute ale reprizei secunde, Stewart a reușit două dunk-uri pe contraatac, însă Jeremic și Gheorghe au oferit replica. Primul cinci al clujenilor a jucat foarte bine, iar U-BT a revenit la conducere, 44-42, grație unei apărări excelente. Gajovic și Gheorghe au răspuns rapid și oaspeții au ajuns la un avantaj de șase puncte: 44-50.

A urmat un parțial de 6-1 al gazdelor, iar jocul a continuat să fie extrem de disputat. Sfertul al treilea s-a încheiat cu un slam-dunk spectaculos al lui Karel Guzman, care și-a readus echipa în față: 54-53.

Tot ardelenii au început mai bine și actul decisiv. Richard a înscris de sub panou și apoi i-a oferit o pasă decisivă lui Colceag, care a dus scorul la 60-56. Costescu a folosit foarte rapid două time-out-uri, însă campionii României au preluat controlul asupra jocului. Alb-negrii s-au apărat mult mai agresiv și au anihilat ofensiva piteșteană, conducând cu 69 la 62 la jumătatea sfertului patru.

A urmat un parțial de 5-0 al alb-violeților și tensiunea a început să se resimtă în tabăra gazdelor, după un reproș al lui Bircevic la adresa lui Guzman. Gajovic a apropiat-o pe FC Argeș la două puncte și, la celălalt panou, Guzman a transformat doar una dintre cele două libere primite, potrivit baschet.ro.

Ultimul minut al disputei

Fitzpatrick a restabilit egalitatea, 72-72, și Silvășan s-a văzut nevoit să solicite încă un timp de odihnă. În ultimul minut al disputei, Bircevic și Richard au marcat două coșuri care au asigurat cea de-a 11-a victorie în campionat pentru U-BT Cluj-Napoca: 78-74.

Cei mai buni jucători ai gazdelor au fost Stefan Bircevic (17 puncte), Patrick Richard (12 puncte), Karel Guzman (11 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat Ilari Seppala (14 puncte), Goran Gajovic (13 puncte), Nikola Jevtovic (11 puncte), Toarlyn Fitzpatrick (11 puncte) și Raynere Thornton (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 11-0. În schimb, FC Argeș Basketball încasează a treia înfrângere stagională.

În următoarea rundă a Ligii Naționale, clujenii se vor deplasa pe terenul lui CSM Focșani, în timp ce piteștenii vor primi vizita lui BC CSU Sibiu. Însă, până atunci, alb-negrii vor disputa dubla din sferturile Cupei României contra celor de la CS Dinamo București.

Comenteaza