U-BT Cluj-Napoca a obținut prima victorie departe de casă în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a obținut prima victorie departe de casă în EuroCup
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana României a câștigat din nou în fața celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 88-80, în etapa a 11-a a Grupei A din competiția europeană.

Clujenii au început în forță partida, cu un parțial de 12-2, coșurile de trei puncte marcate de Bircevic și Meindl contribuind decisiv la ecartul dintre cele două formații. Mai mult, oaspeții au meținut același ritm, iar după 10 minute de joc conduceau cu 24-15.

Elevii lui Mihai Silvășan au reușit să își țină adversarii la distanță și în prima jumătate a sfertului secund. Treptat, gazdele au reușit să echilibreze partida, în special grație recuperărilor ofensive. Cu toate acestea, U-BT Cluj a intrat în avantaj la cabine, scor 41-34.

La revenirea pe parchet, slovenii au reușit un parțial de 7-0, care a fost sinonim cu egalarea la 41. Mihai Silvășan a cerut time-out, iar efectul s-a văzut imediat. Guzman și mai apoi Shepherd au marcat de la mare distanță și clujenii s-au distanțat la două posesii. În ciuda forcing-ului gazdelor, U-BT avea un avantaj minim înaintea ultimelor 10 minute, scor 59-57.

Aflat la debut, Jalen Jones a reușit două aruncări excelente de la mare distanță în startul sfertului cu numărul 4, iar șansele "studenților" creșteau considerabil. Finalul a fost unul pe muchie de cuțit, însă jucătorii de la U-BT au dovedit mai multă forță mentală și au reușit să se impună, scor 88-80.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Shepherd, Stipanovic și Jones, toți cu câte 14 puncte.

Comenteaza