U-BT Cluj-Napoca a preluat conducerea în finala Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca a preluat conducerea în finala Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Elevii lui Mihai Silvășan au câștigat meciul cu numărul 5, scor 81-62 și conduc cu 3-2 la general.

Startul partidei a fost unul obișnuit pentru jocurile acestei serii, unul echilibrat. Ambele formații au comis mici erori care nu le-au permis să se distanțeze la mai mult de trei puncte, iar după primele 10 minute diferența de pe tabelă era de doar o posesie în favoarea clujenilor, 17-14.

"Studenții" au "apăsat accelerația" în startul sfertului secund și au reușit un parțial de 10-2. Chiar dacă orădenii au forțat revenirea, evoluția elevilor lui Mihai Silvășan a fost una eficientă sub ambele panouri, iar la pauză, scorul era 38-29 pentru U-BT.

După revenirea de la vestiare, pe parchet a fost o adevărată întrecere la aruncările de 3 puncte, care a adus la reducerea ecartului dintre cele două formații. Clujenii au încercat să își revină, însă înainte de ultimele 10 minute avantajul era unul fragil, 60-54.

Gazdele au forțat în primele minute ale celui de-al patrulea sfert și s-au apropiat la un singur punct de "studenți". Acesta a fost semnalul pentru elevii lui Mihai Silvășan care au reușit un run de 9-0 și diferența dintre cele două rivale era una formată din două cifre. "Studenții" au controlat finalul de meci, s-au impus cu 81-62 și au preluat conducerea la general, 3-2.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Leo Meindl (15 puncte, 6 recuperări), urmat de Karel Guzman (12 puncte, 3 pase decisive), Nemanja Gordic și Emi Cățe (ambii cu câte 11 puncte).

Comenteaza