U-BT Cluj-Napoca are un nou antrenor secund. Cine e tehnicianul

U-BT Cluj-Napoca are un nou antrenor secund. Cine e tehnicianul
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României l-a prezentat pe cel care îi va fi alături lui Mihai Silvășan în stagiunea următoare.

"Srđan Flajs va fi secundul lui Mihai Silvășan în sezonul viitor. Sârbul sosește la U-Banca Transilvania după ce a fost antrenor asistent la echipe importante, precum Steaua Roșie Belgrad, Lietuvos Rytas Vilnius sau Buducnost Podgorica.

Născut pe 12 iulie 1975, Flajs este originar din Belgrad. Nu a activat ca baschetbalist profesionist și s-a axat mai degrabă pe antrenorat. Drept urmare, a debutat ca antrenor în 1993 la KK Beovuk 72 Belgrad, unde s-a ocupat de pregătirea juniorilor.

Ulterior a făcut pasul spre prima echipă. În 2003 a trecut la KK Atlas Belgrad, iar de-a lungul carierei a mai stat pe banca formațiilor Vojvodina Srbijagas, KK Superfund Belgrad, Mega Leks Belgrad sau Lietkabelis Panevėžys (Lituania).

Flajs se numără printre colaboratorii apropiați ai celebrului Aleksandar Džikić, care a fost, multă vreme, singurul antrenor venit în NBA direct din Europa. Acesta a lucrat ca secund la Minnesota Timberwolves, iar marile performanțe le-a bifat în Europa alături de Krka, Partizan Belgrad sau Buducnost.

Astfel, ca secund al lui Džikić, Srđan Flajs a cucerit trofeul Ligii Adriatice și Cupa Muntenegrului cu Buducnost.

În cele din urmă, Džikić a plecat de la Buducnost, dar Flajs a revenit la echipă sub comanda lui Dejan Milojević, câștigând încă o dată Cupa, la care s-a adăugat și Campionatului Muntenegrului. Totodată, noul nostru secund are în palmares o Cupă a Serbiei, adjudecată cu Mega Leks.

Ultima dată, Srđan Flajs a colaborat cu Buducnost Podgorica", a anunțat U-BT Cluj-Napoca.

Comenteaza