U-BT Cluj-Napoca, în fața primului meci al sezonului în Liga Națională: "Trebuie să începem cu dreptul"

U-BT Cluj-Napoca, în fața primului meci al sezonului în Liga Națională: "Trebuie să începem cu dreptul"
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Campioana României dispută pe teren propriu primul joc din întrecerea internă, Rapid urmând să fie adversara "studenților".

După două victorii în Cupa României, cu CSM Oradea și Dinamo, baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca se pregătesc de primul meci al sezonului în Liga Națională. Ca în fiecare an, obiectivul echipei clujene este unul clar, câștigarea tuturor trofeelor interne. Mai mult, "studenții" speră și la un parcurs cât mai îndelungat în EuroCup.

"Așteptăm cu nerăbdare acest meci. Este debutul nostru în Liga Națională, toată lumea știe că am stat în prima etapă. Ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm. Trebuie să începem cu dreptul în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare la sală.

Vrem să începem încă de la primul meci cu o atitudine corectă și să arătăm de ce suntem echipa campioană. Vom vedea mâine dacă ne va afecta pauza de la Cupa României. Ne-am antrenat bine, mă bucur că nu sunt probleme de lot.

Avem un jucător nou care de două zile se antrenează cu noi. Nu va fi în lot joi, e prea devreme. Încă nu știe mare lucru din sistemul nostru, dar se va adapta cu siguranță.

Cum am spus, scopul nostru este să ne apărăm titlul și Cupa României. Pe plan european ne dorim să facem o figură mai frumoasă decât anul trecut. Personal, vreau să prindem Play-Off-ul, chiar dacă va fi mai greu decât în sezonul trecut", a declarat Mihai Silvășan.

"Suntem entuziasmați să jucăm în sala noastră, în fața suporterilor. Câțiva dintre jucători se vor afla la prima lor experiență de acest fel și cu siguranță va fi ceva memorabil. Așteptăm să începem această călătorie. Luăm fiecare meci pe rând și încercăm să devenim mai buni.

Au venit mulți jucători noi, dar cu toții s-au integrat rapid. Au experiență, au evoluat în Euroligă și s-au adaptat. Acum lucrăm la chimia noastră, pentru a fi cât mai buni. Sunt optimist în privința echipei. Știu că fanii vor fi alături de noi. Avem cei mai buni suporteri din România! Îi încurajez să vină mâine la meci în număr cât mai mare, pentru a ne bucura împreună.

Clujul reprezintă acasă pentru mine încă din primul an. Ne simțim formidabil aici, iau în serios culorile alb și negru. Sunt mândru să fiu căpitanul echipei și vrem să continuăm să câștigăm trofee", a spus și căpitanul Patrick Richard.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid se va disputa joi, 28 septembrie, de la 18:00, în BT Arena. 

Comenteaza