U-BT Cluj-Napoca, înfrângere categorică la Badalona

U-BT Cluj-Napoca, înfrângere categorică la Badalona
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan a pierdut în EuroCup, scor 104-81.

Campioana României a început bine jocul cu un parțial de 7-2, iar meciul părea că ar putea avea aceeași soartă ca cel cu Bursaspor. Totuși, ibericii au reușit să echilibreze situația de pe parchet, iar după primele 10 minute, avantajul clujenilor era minim, scor 22-21.

Cele două echipe au continuat să meargă cap la cap până când ceva s-a rupt în jocul "studenților". Baschetbaliștii de la U-BT nu au mai reușit să creeze pericol în ofensivă, iar în apărare au părut fragili. Așadar, la finalul sfertului secund, Joventut Badalona conducea cu 51-40.

Chiar dacă diferența era una formată din două cifre după revenirea de la cabine, elevii lui Mihai Silvășan nu au renunțat la luptă și au dat startul revenirii. Echipa clujeană a crescut ritmul și a reușit să se apropie chiar la 3 puncte. Însă, balanța s-a înclinat din nou și doar buzzer beater-ul de la centrul terenului reușit de Gordic a redus din diferență înainte de ultimele 10 minute, care au început de la scorul de 77-68.

Ibericii nu au mai cedat în cel de-al patrulea sfert, în ciuda efoturilor jucătorilor campioanei României. Baschetbaliștii de la Joventut Badalona au conservat avantajul, ba chiar au și reușit să mărească ecartul. Așadar, ibericii s-au impus în cele din urmă cu 104-81.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Jalen Jones (16 puncte, 10 recuperări), fiind urmat de Leo Meindl și Patrick Richard (ambii câte 15 puncte). De asemenea, e de remarcat și Emi Cățe, care a reușit un double-double cu 14 puncte și 13 recuperări.

Comenteaza