U-BT Cluj-Napoca joacă azi împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea EuroCup

U-BT Cluj-Napoca joacă azi împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României va juca pe teren propriu în runda a 7-a a Grupei A din competiția continentală cu Joventut Badalona.

Cu un record de 2-4 după primele 6 meciuri din EuroCup, U-BT primește vizita uneia dintre favoritele la câștigarea trofeului. La Cluj sosește Joventut Badalona, un club cu o istorie de aproape 100 de ani, care are în palmares Euroliga, EuroCup și EuroChallenge și două Cupe Korac.

Trofeelor continentale li se adaugă 4 campionate ale Spaniei, opt Cupe ale Regelui și două SuperCupe. Joventut Badalona este pregătită de Carles Duran, tehnician îm vârstă de 46 de ani, care le-a mai antrenat pe Bilbao și Valencia.

În lotul formației iberice se regăsesc jucători autohtoni valoroși, dar și baschetbaliști din Statele Unite, Republica Dominicană, Franța, Italia sau Croația. Nume importante sunt Pau Ribas, campion mondial și european cu naționala Spaniei, Ante Tomić sau americanii Kyle Guy și Henry Ellenson, care au jucat în NBA.

În actualul sezon din EuroCup, Joventut Badalona a reușit 4 victorii și a suferit două înfrângeri, în timp ce în campionatul intern ocupă locul al șaptelea după 10 etape, cu 6 succese și 4 eșecuri.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Jovnetut Badalona se va disputa astăzi, de la 19:30, în BT Arena.

Comenteaza