U-BT Cluj-Napoca joacă azi la Brescia, în EuroCup. "Studenții" mai speră la calificarea în play-off

U-BT Cluj-Napoca joacă azi la Brescia, în EuroCup. "Studenții" mai speră la calificarea în play-off
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României are mare nevoie de victorie pentru a păstra șanse reale la accederea în faza următoare.

De pe locul 9 în Grupa A, cu un record de 4-9, U-BT Cluj-Napoca e condamnată să câștige următoarele meciuri pentru a mai putea spera la calificarea în faza următoare a EuroCup. Următorul adversar al echipei clujene e Pallacanestro Brescia, echipa de pe poziția a 6-a.

Italienii au un record de 6-7, același ca Bursaspor și Lietkabelis și speră să urce în ierarhia grupei. În plus, în runda precedentă au reușit un succes important, scor 74-66, pe terenul celor de la JL Bourg en Bresse.

În schimb, situția celor de la Brescia nu este la fel de bună și în campionat. Dacă U-BT are moralul bun după succesul cu Dinamo, italienii au pierdut cel mai recent meci din întrecerea internă, scor 84-78 cu Virtus Bologna și ocupă doar locul al 12-lea.

În ceea ce privește performanțele individuale, Amedeo Della Valle este cel mai bun marcator al celor de la Brescia, cu 15.3 puncte pe meci, la care se adaugă 4.5 pase decisive și 1.4 recuperări. El este urmat de Troy Caupain, cel care are medii de 14.5 puncte, 4.0 asisst-uri și 3.5 recuperări.

Baschetbaliștii clujeni sunt conștienți de miza meciului și se declară prgătiți să obțină un nou succes în fața italienilor, așa cum s-a întâmplat în BT Arena, când campioana României s-a impus cu 91-86.

"Știm în ce situație ne aflăm și înțelegem importanța uriașă a meciului. Noi vom lua totul posesie cu posesie și ne concentrăm acum în totalitate pe jocul cu Brescia. Mai avem cinci meciuri, există șanse, și luăm totul pe rând", a spus Patrick Richard înaintea jocului.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Pallacanestro Brescia se va disputa astăzi, de la 21:30. 

Comenteaza