U-BT Cluj-Napoca joacă azi la Veneția, în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca joacă azi la Veneția, în EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României se va înfrunta cu Umana Reyer, în runda cu numărul 12 a Grupei A din competiția continentală.

După ce au ieșit învingători în meciul de la Ljubljana, "studenții" se pregătesc de un nou joc în deplasare. U-BT Cluj-Napoca se va duela cu Umana Reyer Veneția, trupa din Italia care s-a impus în BT Arena, scor 88-80.

Echipa antrenată de Walter De Raffaele vine după un eșec în fața liderului din Grupa A, JL Bourg en Bresse, scor 86-79, însă ocupă locul al patrulea în clasament, cu un record de 6-5. În schimb, clujenii se află pe poziția a 8-a cu un record de 4-7.

În ceea ce privește performanțele individuale, din tabăra italiană se remarcă Derek Willis cu 13.9 puncte și 5.4 recuperări pe meci, fiind urmat de Mitchell Watt, cu 11.3 puncte și 4.9 recuperări pe meci.

Mihai Silvășan a prefațat duelul și a vorbit la superlativ despre apărarea celor de la Umana Reyer Veneția, însă e convins că elevii săi îi pot depăși pe italieni și pot obține un nou succes în EuroCup.

"Ne așteaptă un meci complicat, cu o echipă foarte bună. Sunt printre formațiile extrem de bune din EuroCup. Mergem acolo să ne luptăm și să credem în șansa noastră la victorie. În primul rând, trebuie să facem față apărării lor.

Au una dintre cele mai puternice defensive din EuroCup, schimbă mult felul cum se apără ca să își pună în dificultate adversarii. Noi trebuie să fim pregătiți pentru asta, ca să nu ne afecteze jocul ofensiv", a declarat antrenorul.

"Următorul meci este foarte important. Va fi o partidă grea, însă noi am muncit mult pentru a ne pregăti. De asemenea, avem colegi noi, care au adus o energie proaspătă.

Trebuie să avem încredere unul în celălalt și în echipă. Vrem să câștigăm în Italia și știm că apărarea aduce victorii", a spus și cubanezul Karel Guzman.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Umana Reyer Veneția este programat în această seară, de la 21:00.

Comenteaza