U-BT Cluj-Napoca pierde cu BC Lietkabelis, la capătul unui meci nebun

U-BT Cluj-Napoca pierde cu BC Lietkabelis, la capătul unui meci nebun
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României a fost învinsă pe propriul teren, scor 77-75, de formația lituaniană.

Cele două echipe și-au intrat mai greu în ritm, însă atomsfera creată de galeria clujeană a ajutat la creșterea nivelului ambelor formații. Diferența dintre gazde și oaspeți nu a fost mai mare de două posesii în primul sfert, care s-a încheiat la egalitate, scor 19-19.

Ca și în prima parte și în cea de-a doua perioadă de joc, atât U-BT, cât și Lietkabelis au suferit la aruncările de la mare distanță, iar luptele importante s-au dat sub cele două panouri. Mai mult, deciziile arbitrilor au inflamat spiritele în tribunele BT Arena, iar oficialii au fost ținta huiduielilor cu fiecare ocazie. Deși "studenții" au controlat mare parte din sfert, Kullamae a marcat în ultimele secunde, iar Lietkabelis avea avantaj la pauză, scor 41-39.

După revenirea de la vestiare, lituanienii au fost mai eficienți și au reușit să se distanțeze. Elevilor lui Mihai Silvășan le-a lipsit inspirația, în fața unei defensive, care a arătat slăbiciuni în puține momente. Astfel, cu 10 minute înainte de final, oaspeții aveau un avantaj de 10 puncte, scor 64-54.

U-BT Cluj a început cel de-al patrulea sfert cu un parțial de 6-2 și a redus diferența la doar două posesii. Motivați de atmosfera din sală, dar și de anumite decizii cel puțin discutabile ale celor care au oficiat partida, "studenții" au forțat revenirea.

O secvență de câteva secunde care l-a avut în prim plan pe Meindl a adus 6 puncte pentru clujeni și a redus ecartul la doar 3 lungimi. Fanii au simțit momentul favorabil și și-au încurajat și mai puternic favoriții. Finalul a fost unul tensionat, iar lituanienii s-au impus în cele din urmă, scor 77-75.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Nemanja Gordic (17 puncte, 5 recuperări), urmat de Leo Meindl (14 puncte, 5 recuperări), Andrija Stipanovic și Emi Cățe (ambii câte 9 puncte).

Comenteaza