U-BT Cluj, victorie în primul meci din anul centenarului clubului

U-BT Cluj, victorie în primul meci din anul centenarului clubului

Campioana la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia U Banca Transilvania Cluj, scor 93-78 (47-36), într-un meci contând pentru etapa a XIII-a din grupa valorică A a Ligii Naţionale, prima dispută pentru cele două echipe în 2019.

 

Principalii marcatori au fost Dykes - 20 puncte, Dorsey - 15, pentru U BT Cluj, respectiv Zekovici - 23 şi Richard - 21 puncte, pentru campioană. 

”După un sfârșit de an mai puțin reușit, cu înfrângerea de la Craiova, am început bine. Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie. Vrei să arăți că ești o echipă bună, o adevărată pretendentă la titlu. Îmi felicit jucătorii că au demonstrat din plin acest lucru în această seară.

Am arătat consistență, ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, ne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși.

Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad, am construit lotul așa, ne-am bazat că Vlad poate să joace, însă a venit probema asta cu hepatita și ne-a dat peste cap. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte.

Este un shooter foarte bun, vreau să prindă încredere, să ne ajute. Pe de altă parte, și Roli a jucat foarte bine astăzi, iar Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac”, a declarat Mihai Silvăşan, antrenor principal al echipei clujene.

În urma rezultatului, U-BT Cluj adună 23 puncte, fiind pe locul 2, după CSU Sibiu (24), iar CSM Oradea, cu 21 de puncte, este pe 4.

Comenteaza