U-BT Cluj, victorie mare împoriva finalistei din sezonul trecut al EuroCup

U-BT Cluj, victorie mare împoriva finalistei din sezonul trecut al EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația antrenată de Mihai Silvășan a câștigat duelul cu Bursaspor, scor 87-83.

Jocul din BT Arena a început echilibrat. Chiar dacă au comis câteva mici erori în primele minute, "studenții" și-au intrat în ritm rapid, iar adversarii nu au putut ține pasul cu elevii lui Mihai Silvășan. U-BT a avut chiar și un avantaj de 10 puncte, iar la finalul primelor 10 minute conducea cu 24-18.

Evoluția bună a campioanei României a continuat și în sfertul secund, clujenii au avut un procentaj de peste 50% la aruncările de trei puncte și au menținut un ecart confortabil față de trupa din Turcia. Kasey Shepherd a încheiat sfertul cu o aruncare senzațională de la mare distanță, iar "studenții" conduceau la pauză, scor 49-37.

La revenirea de la vestiare, oaspeții au intrat mai concentrați pe parchet și au reușit un parțial de 7-0. Formația clujeană și-a revenit rapid din șoc și a preluat din nou inițiativa. Sub privirile fostului fotbalist turc Arda Turan, elevii lui Mihai Silvășan au controlat partida, iar cu 10 minute înainte de final aveau un avantaj de 10 puncte, scor 68-58.

În aceeași maniera ca în precedenta perioadă de joc, Bursaspor a reușit un parțial de 7-0 în startul ultimului sfert și s-a apropiat la o singură posesie de U-BT Cluj. Campioana României a răspuns cu un run de 8-0 și a refăcut diferența. Turcii nu au cedat și au egalat la 79 cu puțin peste un minut și jumătate înainte de final. Ultimele secunde ale jocului au fost trăite în picioare în BT Arena, iar suporterii au plecat fericiți spre case după ce favoriții lor s-au impus cu 87-83.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Jalen Jones și Patrick Richard cu câte 14 puncte, în timp ce Leo Meindl a reușit 13 puncte, iar Nemanja Gordic 12.

Comenteaza