U-BT Cluj, victorioasă în meciul cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti

U-BT Cluj, victorioasă în meciul cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti
| Foto: u-bt.ro

U-Banca Transilvania a învins-o pe Dinamo București, în primul meci din faza Top 6 a campionatului. A fost 84 la 82 pentru baschetbaliștii clujeni.

Johnson a marcat coşul victoriei cu 15 secunde înainte de final. Lituanianul Donatas Tarolis a fost cel mai bun de la oaspeţi, cu 24 p, 4 rec, iar Andreja Milutinovic (20 p) s-a remarcat de la gazde.

Startul meciului a fost unul echilibrat, apoi elevii lui Mihai Silvășan au ajuns în primul sfert la 13 puncte diferență. Dinamo a dat semne de revenire, astfel că bucureștenii au încheiat repriza la șase puncte distanță de U-Banca Transilvania. În partea secundă, clujenii au dominat confruntarea, în special prin prestația lituanianului Donatas Tarolis. Dinamoviștii nu au renunțat însă la luptă, astfel că s-a mers la egalitate până în ultimele momente.

În ultimele 15 secunde ale meciului Johnson a avut o schimbare de direcție de mare efect și a adus victoria clujenilor printr-un coș de la semi-distanță.

”Este o primă victorie extrem de muncită. Nu suntem în cea mai bună perioadă a noastră. Am întâlnit o echipă agresivă și ne-a fost puțin teamă de acest joc. Știam că ei ne așteaptă proaspeți și gata să facă orice pentru o victorie. În mare parte am jucat bine timp de 35 de minute. Am condus la 13 puncte, dar ei au jucători experimentați, capabili să facă diferența. Au izbutit câteva coșuri importante în momentele cheie. Pe final, mă bucur că am câștigat. Orice problemă am avea și oricât de prost ne-am simți, trebuie să găsim soluții. Asta fac echipele care vor să fie campioane. Mergem mai departe, ne așteaptă un joc dificil cu echipa din Minsk. Soarta calificării este în mâinile noastre și vom da totul să învingem miercuri", a spus antrenorul Mihai Silvășan, după meci, citat de u-bt.ro.

Miercuri baschetbaliștii clujeni vor juca cu Tsmoki Minsk, în FIBA Europe Cup, pe BT Arena de la ora 19.00.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza