U-BT continuă parcursul în Cupa României. "Studenții" au trecut greu de CSO Voluntari

U-BT continuă parcursul în Cupa României. "Studenții" au trecut greu de CSO Voluntari
| Foto: u-bt.basketball

Deținătoarea trofeului a avut serios de muncă în sferturile de finală, însă s-a impus cu 96-92.

Într-o atmosferă așa cum doar Sala Sporturilor "Horia Demian" poate oferi, meciul a început cu un run bun al ilfovenilor de 12-5. Ofensiva celor de la CSO Voluntari a funcționat excelent, în timp ce atacul clujean, condus de Bryce Jones a încercat să țină pasul, însă diferența a fost mai mereu de două posesii. Totuși, după primele 10 minute, scorul era egal, 31-31.

În startul sfertului secund, "studenții" au preluat prima dată conducerea după cele două puncte reușite de Mejeris, însă oaspeții au revenit imediat în avantaj. Meciul a continuat să fie unul intens, iar scorul a rămas strâns. Olah a făcut diferența pe final de sfert, iar CSO Voluntari conducea la pauză, 48-43.

După revenirea de la vestiare, baschetbaliștii de la U-BT au preluat rapid conducerea și chiar au reușit să mărească ecartul față de adversari. În ciuda eforturilor de a menține diferența, ofensiva ilfoveană a continuat să fie eficientă, iar cu 10 minute înainte de final, CSO Voluntari conducea cu 73-70.

În cel de-al patrulea sfert, tribuna și-a făcut datoria și a pus presiune, însă favoriții lor s-au aflat în postura echipei care alerga după egalare. Cu mai bine de 3 minute până la final, D.J. Seeley și-a demonstrat din nou calitățile de la mare distanță și a reușit două aruncări consecutive care i-au adus pe "studenți" la două puncte de adversari, iar Emi Cățe a egalat la 85. De la acel moment, suporterii și-au intrat din nou în rol și nu s-a mai pus problema învingătoare. Așadar, U-BT s-a impus cu 96-92 și s-a calificat în semifinalele Cupei României.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Patrick Richard (17 puncte, 9 recuperări), urmat de Bryce Jones (16 puncte, 5 recuperări) și D.J. Seeley (16 puncte, 4 recuperări). 

Comenteaza