U-BT – CSU Oradea 73-71. “Studenții” au câștigat împotriva campioanei, după un final tensionat de meci

U-BT – CSU Oradea 73-71. “Studenții” au câștigat împotriva campioanei, după un final tensionat de meci
| Foto: u-bt.ro

Formația lui Mihai Silvășan a obținut a doua victorie în Top 6 și se menține pe locul al doilea în Liga Națională.

Partida din Sala Polivalentă a început cu o primă angajare făcută de antrenorul echipei de fotbal a Universității Cluj, Bogdan Lobonț. Jocul dintre cele două echipe a fost echilibrat în prima parte sfertului. Oaspeții au încercat să facă diferența cu aruncări de la distanță, dar majoritatea au ratat ținta. Totuși, după primele 10 minute de joc, scorul era 18-17 pentru CSU Oradea.

Poza noua 10.02.2019

Clujenii au început mai bine a doua perioadă de joc și au preluat controlul partidei. Treptat, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să se distanțeze pe tabelă și să profite de greșelile și ratările orădenilor. “Studenții” au fost și mai eficienți la capitolul recuperări, iar la pauză, scorul era 36-29.

Orădenii au revenit mai montați de la vestiare și s-au apropiat la o singură posesie în startul sfertului. Apoi, elevii lui Mihai Silvășan au oferit o adevărată demonstrație de aruncări de la distanță și s-au distanțat din nou. Totuși, finalul sfertului a fost marcat de greșeli din partea ambelor echipe, iar scorul, 56-53 anunța un final de meci tensionat.

În ultima parte a jocului, partida a fost una echilibrată, iar diferența dintre cele două formații nu a fost mai mare de două posesii. Formația orădeană le-a dat emoții suporterilor din Polivalentă, după ce au preluat conducerea la jumătatea sfertului.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dorsey (17 puncte, 6 assisturi), Dykes (19 puncte, 4 recuperări) și Washburn (13 puncte, 7 recuperări). 

“Studenții” vor reveni la lupta din Liga Națională, după pauza cauzată de meciul echipei naționale. În 2 martie, clujenii vor primi vizita marii rivale, CSU Sibiu.

Comenteaza