U-BT, debut cu victorie în semifinalele Ligii naționale

U-BT, debut cu victorie în semifinalele Ligii naționale
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au câștigat în primul meci al seriei cu CSM Steaua, scor 89-79.

Meciul din Sala Polivalentă a avut un început echilibrat. Ambele echipe au optat pentru o defensivă agresivă, iar în prima parte a sfertului s-au marcat puține punct, majoritatea din aruncări libere. În ultimele minute ale primei părți, Steaua a reușit să se desprindă pe tabelă, dar gazdele au revenit și scorul după primele 10 minute era 24-21.

În sfertul secund, U-BT a controlat partida în totalitate. Oaspeții nu au reușit să se apropie, în ciuda eforturilor considerabile. Cele două echipe au practicat un joc dur, cu multe faulturi de ambele părți. Pe final de sfert, “studenții” au mărit ecartul, iar la pauză scorul era 49-39.

Baschetbaliștii de la Steaua au ieșit mai montați de la cabine și au practicat un joc mai eficient. Ofensiva clujeană nu a mai funcționat ca în primele 20 de minute, iar roș-albaștrii au profitat. Formația bucureșteană s-a apropiat, iar în ultimele minute a preluat conducerea pe tabelă. Astfel, cu 10 minute înainte de final, scorul era 64-63 pentru oaspeți.

În ultima parte, cele două echipe au mers cap la cap. Totuși, în ultimele cinci mintute U-BT a preluat conducerea partidei. Clujenii nu au mai cedat până la final și au speculat greșelile adversarilor. Astfel, primul meci al semifinalei s-a încheiat 89-79.

Cei mai buni marcatori ai Universității au fost Watson (17 puncte, 7 assisturi), Torok (13 puncte, o recuperare) și Kromah (12 puncte, o recuperare). De la Steaua s-au remarcat Flowers (19 puncte, 4 assituri), Fraseniuc (14 puncte) și Falker (11 puncte, 8 assisturi).

Al doilea meci al seriei va avea loc luni, 21 mai, de la 20, în Sala Polivalentă.

 

Comenteaza