U-BT defilează în FIBA Europe Cup. Clujenii au învins Balkan Botevgrad

U-BT defilează în FIBA Europe Cup. Clujenii au învins Balkan Botevgrad
| Foto: u-bt.ro

“Studenții” au reușit o nouă victorie în Grupa G a competiției continentale, scor 92-80, în fața campioanei Bulgariei.

Partida din Sala Sporturilor Horia Demian a început cum nu se poate mai bine pentru clujeni, care în primele minute au reușit un parțial de 16-2. Jocul foarte bun la recuperare și tranziția ofensivă extrem de rapidă le-au pus probleme bulgarilor, iar după 10 minute, tabela indica 31-11.

În sfertul secund, defensiva a fost punctul forte al formației clujene și, deși jucătorii s-au precipitat de multe ori în atac, iar jucătorii de la Balkan au părut că revin, scorul pauzei a fost 54-31. La revenirea de la cabine, oaspeții au evoluat mai consistent, însă clujenii au înclinat repede balanța în favoarea lor.

Ambele faze au funcționat foarte bine, iar înaintea ultimului sfert, “studenții” conduceau cu 71-56. Ultima parte a jocului a fost doar o formalitate pentru echipa clujeană, care nu a avut probleme în a se impune cu 92-80. Principalul marcator de la U-BT a fost Richard (19 puncte, 5 recuperări), urmat de Johnson (19 puncte, 8 recuperări și 9 assisturi) și Planinic (19 puncte, 5 recuperări).

“Nu pot decât să felicit jucătorii pentru atitudinea avută. Și-au dorit din primul minut să aibă un meci mare din punct de vedere defensiv și ofensiv. Ne-a ieșit în mare parte, dar am un mic gust amar. La final, în loc să creștem diferența, i-am lăsat să se apropie. S-a întâmplat așa pe fondul introducerii unor baschetbaliști de pe banca de rezerve. A fost decizia mea și mi-o asum.

Una peste alta mă bucură victoria, mă bucur că avem 2-0 în grupă și că facem pași importanți spre calificare. Fiecare meci este important. Urmează o deplasare grea în Rusia, jucăm cu Enisey, care este pe hârtie cea mai valoroasă formație din grupă. Până atunci ne concentrăm totuși la Derby-ul Ardealului cu Sibiul, e un meci important pentru noi și pentru suporteri. Vrem să ne refacem până la ora jocului și să avem o evoluție foarte bună”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan, la finalul partidei.

Kerron Johnson a fost încântat de jocul prestat de echipa sa. “Este important că am câștigat acest joc și că ne-am apărat avantajul propriului teren. Voiam să terminăm meciul în forță, dar timp de trei sferturi am evoluat la înălțime și suntem mulțumiți. Băieții au fost concentrați, voiam o mare victorie.

Noi muncim în continuare, nu ne gândim la situația din grupă. Nu m-am gândit pe parcursul meciului nici la faptul că pot să reușesc un triple-double. Eram doar concentrat să câștigăm. Ar fi fost frumos să izbutesc un triple double, însă mă mulțumesc și cu rezultatul acesta”, a spus baschetbalistul american.

Comenteaza