U-BT e de neoprit. “Studenții” au câștigat din nou cu CSM Oradea

U-BT e de neoprit. “Studenții” au câștigat din nou cu CSM Oradea
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană a debutat cu dreptul în a doua fază a FIBA Europe Cup, scor 81-76, în fața rivalei din campionat.

“Studenții” au început slab jocul din Sala Polivalentă, după ce oaspeții ai avut un parțial de 15-4. Richard și Zganec au fost principalele arme ale clujenilor, dar scorul după primul sfert a fost 23-17 pentru CSM Oradea. În sfertul secund, U-BT a apăsat pedala de accelerație și a trecut la conducerea jocului. Kuti&Co. au trecut în avantaj, iar la pauză, tabela indica 45-36 pentru gazde.

La revenirea de la cabine, clujenii au continuat marșul spre victorie, în timp ce orădenii au părut neputincioși. În ciuda eforturilor lui Watson și Broussard, U-BT conducea cu 65-53, înaintea ultimelor 10 minute. “Studenții” au redus din turație în ultimul sfert, orădenii s-au apropiat chiar și la o posesie, însă clujenii au reușit să se impună cu 81-76.

Cei mai buni jucători ai formației clujene au fost Richard (18 puncte, 6 pase decisive), Johnson, Planinic, Zganec (toți câte 14 puncte).

“A fost un meci la fel cum sunt toate disputele cu Oradea. Ei au o echipă cu multă calitate, au ambiție și mândria de a fi campionii României. Îi felicit pe jucători pentru victorie, mai ales după începutul mai puțin fericit de meci pe care l-am avut. În primele cinci minute parcă nu ne-am gândit că partida va fi atât de intensă. Orădenii ne-au arătat că trebuie să depunem efort pentru a câștiga. Până la urmă, victoria este victorie.

Avem 1-0 în această grupă. Toate meciurile vor fi dificile și disputate, sunt adversari dificili. Ne dorim să ne calificăm, vom analiza mâine partida care putea fi mai bună din punctul nostru de vedere. Vom vedea ce este de făcut până sâmbătă, când ne reîntâlnim cu orădenii. Vrem să câștigăm și acel joc”, a declarat Mihai Silvășan.

“A fost un meci dificil. De fiecare dată este așa când jucăm cu Oradea. Publicul ne-a ajutat mult în această seară. De asemenea, cei care au intrat de pe bancă au făcut o treabă excelentă. Kuti a făcut un meci foarte bun, la fel și Calnicenco. Așa am putut să ne facem jocul și să câștigăm. Fiecare întâlnire cu Oradea va fi dificilă. Felul cum ne pregătim nu ne permite să ne panicăm. Încă din vară am învățat cum să abordăm situațiile grele din timpul partidelor. Avem încredere unul în celălalt, la fel și antrenorul are multă încredere în noi”, a spus și Patrick Richard.

Pentru U-BT urmează un nou duel cu orădenii, de data aceasta în deplasare. Partida e programată în 14 decembrie, de la ora 20:30.

Comenteaza