U-BT, față în față cu istoria. 10.000 de oameni vor umple Polivalenta cu gândul la un succes cu MHP Riesen Ludwigsburg

U-BT, față în față cu istoria. 10.000 de oameni vor umple Polivalenta cu gândul la un succes cu MHP Riesen Ludwigsburg
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României va evolua în fața unei săli pline în primul meci din sferturile de finală ale Basketball Champions League.

U-BT Cluj-Napoca va disputa un meci istoric pentru baschetul românesc, fiind prima echipă autohtonă care a ajuns în această fază a competiției. Adversarul “studenților” va fi MHP Riesen Ludwigsburg, formație germane obișnuită cu fazele superioare ale cupelor europene.

Baschetbaliștii de la Ludwigsburg sosesc la Cluj-Napoca după o înfrângere cu liderul din Bundesliga, Telekom Basket Bonn, scor 97-88, și ocupă ultima treaptă a podiumului în prima ligă germană. În Basketball Champions League, MHP Riesen Ludwigsburg a ajuns în sferturile de finală cu un record de 8-4.

În competiția continentală, din tabăra germană s-a remarcat Justin Simon cu 14.7 puncte pe meci și 8 recuperări pe meci, capitol la care e lider în Basketball Champions League. La nivelul întregii echipe, MHP Riesen Ludwigsburg înregistrează medii de 77.7 puncte pe meci, 40.8 recuperări pe meci și 13.3 pase decisive pe meci.

Un factor important în economia partidei va fi reprezentat de cei 10.000 de fani care vor fi prezenți în tribune și își vor împinge favoriții de la spate.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și MHP Riesen Ludwigsburg este programată în această seară, de la 19:00.

Comenteaza