U-BT, gata pentru cel mai greu meci al sezonului. “Studenții” întâlnesc Enisey Krasnoyarsk

U-BT, gata pentru cel mai greu meci al sezonului. “Studenții” întâlnesc Enisey Krasnoyarsk
| Foto: u-bt.ro

Clujenii se luptă în cel de-al treilea meci din FIBA Europe Cup cu cea mai puternică formație din Grupa G.

Din postura de lider al grupei U-BT s-a deplasat în Rusia pentru un duel ce îi va testa cu adevărat pe elevii lui Dusko Vujosevic. Clujenii vor întâlni Enisey Krasnoyarsk, cea mai puternică formație din Grupa G și totodată clubul cu cel mai mare buget dintre adversarele “studenților”. Echipa din Rusia și-a demonstrat valoarea la începutul stagiunii, când a trecut de ȚSKA Moscova, nimeni alta decât campioana Europei, scor 80-71.

Totuși, în Grupa G a FIBA Europe Cup, Enisey ocupă doar ultimul loc, după ce rușii au fost învinși de Balkan Botevgrad, dar s-au impus în duelul cu Sodertalje Kings. Duelul dintre cele două echipe va fi reeditarea întâlnirii din urmă cu opt ani, când echipele evoluau în FIBA EuroCup Challenge. Atunci, clujenii s-au impus la Krasnoyarsk, scor 81-73, în timp ce rușii au câștigat în Sala Sporturilor “Horia Demian”, scor 82-75.

“Jucăm cu o echipă foarte talentată, care are în componență jucători valoroși. De exemplu, Davion Berry, unul dintre baschetbaliștii lor periculoși, a avut 20 de puncte pe meci în Grecia, ceea ce nu e puțin lucru. Chiar și așa, noi avem un moral foarte bun. Ne-am antrenat bine și cu siguranță ne dorim să câștigăm.

Am venit aici după un lung drum, diferența de fus orar este de cinci ore. Băieții sunt apți, nu avem probleme medicale, vrem să continuăm să progresăm și să arătăm mai bine de la meci la meci”, a declarat Mihai Silvășan.

Partida dintre U-BT Cluj și Enisey Krasnoyarsk se va disputa astăzi, de la ora 14:30.

Comenteaza