U-BT, gata pentru debutul noului sezon: “Echipa noastră este pregătită pentru meciurile oficiale”

U-BT, gata pentru debutul noului sezon: “Echipa noastră este pregătită pentru meciurile oficiale”
| Foto: u-bt.ro

Clujenii vor începe stagiunea 2019-2020 cu un meci în preliminariile FIBA Europe Cup, împotriva formației KB Rahoveci.

După o vară agitată, cu schimbări atât la nivelul lotului de jucători, cât și la cel la băncii tehnice, U-BT e gata pentru startul noului sezon. “Studenții” pornesc un moral bun, după ce au reușit să câștige Memorialul Elemer Tordai, la Sibiu, chiar în fața marii rivale.

Primul adversar al clujenilor în stagiunea ce stă să înceapă va fi KB Rahoveci. Formația din Kosovo a început deja sezonul și a înregistrat un succes și o înfrângere. Pentru meciul de la Prishtina, U-BT nu se va putea baza pe serviciile lui Brandyn Curry și Kutin Nandor, accidentați, în timp ce Andrei Calnicenco s-a antrenat cu echipa, în ciuda unei entorse.

Dusko Vujosevic a prefațat prima partidă oficială a sezonului. “Echipa noastră este pregătită pentru meciurile oficiale. Întotdeauna ne uităm la primul meci care urmează. Nu este niciun secret că suntem mai bună, cel puțin pe hârtie. Baschetul se joacă în orice condiții, iar fiecare echipă are propriile ambiții. Felul cum ne-am antrenat îmi dă o doză mare de încredere.

Băieții au muncit din greu și suntem capabili să ne îndeplinim obiectivele, care nu sunt mici. În sport întotdeauna ai nevoie de puțin noroc. Șansa este ca un fel de vânt, care te împinge din spate. Sperăm să nu avem parte de accidentări și să iasă totul bine”, a declarat antrenorul coordonator de la U-BT.

Mihai Silvășan a vorbit despre duelul cu kosovarii. “Ne așteaptă primul meci oficial din acest sezon; ne dorim să câștigăm și să ne calificăm ulterior în grupe. Nu știm foarte multe despre KB Rahoveci, însă i-am urmărit. Au jucat două meciuri oficiale până acum, pierzând Supercupa cu Sigal Prishtina la 18 puncte diferență. În prima etapă din campionat s-au întâlnit tot cu Prishtina și au câștigat la 14 puncte diferență.

Deci au fost două jocuri total diferite. Au o sală foarte grea, vor fi peste 3.500 de oameni care îi vor susține. Nu ne așteptăm la un duel ușor, chiar dacă  teoretic suntem echipa favorită. Dacă nu vom intra motivați și cu o mentalitate de învingători, vom avea probleme. Pe asta am pus accent în aceste zile, să tratăm meciul cu o foarte mare seriozitate”, a spus tehnicianul.

Partida dintre U-BT Cluj și KB Rahoveci, din preliminariile FIBA Europe Cup se va disputa miercuri, 2 octombrie, de la ora 21:30.

Comenteaza