U-BT, în căutarea răzbunării în Israel: “Vrem să dăm tot ce avem mai bun, mergem acolo să câştigăm”

U-BT, în căutarea răzbunării în Israel: “Vrem să dăm tot ce avem mai bun, mergem acolo să câştigăm”
| Foto: u-bt.ro

Echipa clujeană se va duela cu Ironi Ness Ziona, formația ce i-a eliminat pe “studenți” în preliminariile FIBA Europe Cup, în sezonul trecut.

După un eșec și o înfrângere în grupele principale, U-BT se pregătește de probabil cel mai greu meci de până acum în competiția continentală. Elevii lui Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan vor întâlni Ironi Ness Ziona, coșmarul din sezonul trecut și formația care părea favorită la calificare la startul grupelor. Totuși, situația din Grupa J este una extrem de echilibrată, iar “studenții” pot spera la victorie.

Printre jucătorii care le vor pune probleme serioase lui Kuti&Co. se numără Daequan Cook, cel care a evoluat în NBA pentru Miami Heat, Oklahoma City Thunder sau Chicago Bulls, dar și Jeff Withey, cel care a îmbrăcat uniforma celor de la New Orleans Pelicans, Utah Jazz sau Dallas Mavericks.

Antrenorul Mihai Silvășan e încrezător în șansa elevilor săi înaintea duelului din Israel. “I-am urmărit pe cei de la Ironi în mai multe meciuri din acest sezon. Sunt o echipă cu jucători valoroşi, au patru americani de certă valoare. Pe lângă ei au şi patru israelieni cu experienţă. Dacă ne uităm în rotaţia lor de bază, şase dintre baschetbalişti au peste 30 de ani. Acest lucru spune multe despre experienţa lor şi despre cum văd ei baschetul. Au pierdut la mare luptă cu Maccabi Tel Aviv, s-au bătut până în ultimele minute.

Evident, aşa cum i-am obişnuit pe suporteri, noi vom merge acolo doar cu gândul să câştigăm. Vrem să dăm tot ce avem mai bun, ştim la ce să ne aşteptăm. Sper să reuşim să le facem faţă şi să ne impunem. Situaţia în grupă este echilibrată, contează fiecare punct. Din păcate, am avut şansa să câştigăm meciul de la Minsk şi nu ne-am putut întoarce acasă cu o victorie.

Astfel, trebuie să câştigăm o partidă în deplasare şi să obţinem două victorii acasă pentru a fi siguri de calificare. Până atunci, vreau să ne concentrăm doar la jocul de miercuri şi să dăm o replică foarte bună”, a declarat tehnicianul.

La rândul său, Artis Ate a vorbit despre duelul cu Ironi Ness Ziona. “Acest meci va fi foarte greu. Vom juca pe terenul lor, iar fiecare deplasare este dificilă. Ştim că Ironi Ness Ziona joacă foarte bine acasă. Cu siguranţă îi va ajuta publicul. I-am văzut în ultimele partide, joacă un baschet ofensiv şi pot oricând să revină de la -15 puncte. Trebuie să ne concentrăm pe întreaga durată a partidei.

În grupa noastră nu mai există o favorită, echipele sunt la un nivel apropiat. Fiecare meci este important şi este greu să îţi dai seama cine va merge mai departe. Noi vrem să ne calificăm, cu siguranţă. Vom face tot ce ne stă în putinţă să ajungem în runda următoare”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT și Ironi Ness Ziona, din Grupa J a FIBA Europe Cup se va disputa astăzi, de la ora 20:00 și va putea fi urmărită pe canalul de Youtube FIBA.

Comenteaza