U-BT încheie cu înfrângere parcursul în FIBA Europe Cup

U-BT încheie cu înfrângere parcursul în FIBA Europe Cup
| Foto: foto fiba.basketball

“Studenții” au pierdut pentru a patra oară în acest sezon împotriva lui Donar Groningen, scor 69-76.

Clujenii au început mai bine, clar motivați de cuvintele antrenoului din ziua jocului. S-au apărat agresiv și eficient și au blocat majoritatea aruncărilor adversarilor. În ofensivă, au reușit un mare procentaj al aruncărilor și calificarea încă era în joc. Scorul primului sfert a fost 22-13.

Minunea nu a ținut mult și de la jumătatea sfertului al doilea, Donar a început să se apropie. Elevii lui Mihai SIlvășan au fost pacăliți de câteva ori de ofensiva olandeză, iar pivotul Pasalic a finalizat exemplar de la distanță. Totuși, “U” a rămas la condcere pe tabelă, iar scorul pauzei a fost 41-37. Cei mai buni marcatori clujeni la pauză au fost Watson (13 puncte) și Sakic (9).

În partea a doua, jocul a început să semene cu cel din partida tur, iar olandezii au preluat controlul partidei. Deși a existat o tentativă de a întoarce scorul, tot Donar a încheiat în avantaj înaintea ultimului sfert, scor 52-59.

În sfertul al patrulea, Mihai Silvășan a realizat că “U” a pierdut calificarea și le-a oferit minute europene tinerilor Mureșan, Berculescu și Teir. “Studenții” au avut în continuare problem ofensive, iar adversarii au marcat din aruncări ușoare, necontestate. Tabela indica, la final, 69-76, iar Donar își continua parcursul european.

Principalii marcatori ai partidei au fost Watson (13 puncte, 3 pase decisive), Sakic (13 puncte, 13 recuperări) și Calnicenco (11 puncte, 3 recuperări) pentru U-BT, iar de la Donar s-au remarcat Pasalic (20 de puncte, 5 recuperări), Slagter (13 puncte, 7 recuperări) și Burgess (11 puncte, 6 recuperări).

Următorul meci pentru clujeni va fi împotriva lui Phoenix Galați, în Liga Națională. Partida se va disputa sâmbătă, 17 martie, de la ora 17, la Arena de Baschet din București.

Comenteaza