U-BT, infrângere categorică în deplasarea din Germania. Calificarea în Final Four se va decide la Cluj

U-BT, infrângere categorică în deplasarea din Germania. Calificarea în Final Four se va decide la Cluj
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României a fost învinsă de MHP Riesen Ludwigsburg, scor 92-75, în cel de-al doilea meci al sferturilor de finală Basketball Champions League. 

Partida din Germania a început destul de echilibrat, dar echipa clujeană a fost mai mereu la conducere, având la un moment dat și 5 puncte avans. Gazdele au reușit un coș de 2 puncte la ultima fază a primului sfert, iar scorul a fost de 19-16 pentru „studenți”.

MHP Riesen Ludwigsburg a început în forță sfertul al doilea, iar Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară primul time-out pentru a-și trezi jucătorii și a le da indicații. Totuși, nu s-au schimbat prea multe în jocul clujenilor, aceștia pierzând foarte multe mingi în continuare. Adversarii au profitat și au intrat la cabine în avantaj, scor 40-33.

Și sfertul al treilea a debutat tot cu o dominare a gazdelor, care au fost mai agresivi în joc, dar și mai inspirați. Aceștia au condus chiar și cu 11 puncte. Spre final, U-BT Cluj a mai recuperat din dezavantaj și a reușit să refacă diferența de minus 7 puncte, printr-o aruncare de 3 puncte reușită de Patrick Richard, scorul fiind 64-57.

În startul sfertului 4, germanii au reușit din nou să mărească ecartul, ajungând chiar și la 19 puncte în față. U-BT a tot încercat să se apropie, dar a micșorat diferența doar până la 9 puncte. Pe final, „studenții” au părut că cedează, iar gazdele au marcat coș după coș, închizând tabela la 92-75.

Astfel, calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League se va decide săptămâna viitoare, marți, în BT Arena.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Stipanovic (16 puncte, 4 recuperări), urmat de Guzman (15 puncte, 7 recuperări) și Brown (12 puncte, 4 recuperări).

Comenteaza