U-BT, înfrângere cu CSM Steaua în primul meci din Top 6

U-BT, înfrângere cu CSM Steaua în primul meci din Top 6
| Foto: foto u-bt.ro

“Studenții” au pierdut un meci pe care l-au dominat clar în prima parte, scor 84-74.

Ca și în meciul de săptămâna trecută, din Sala Sporturilor “Horia Demian”, clujenii au început mai bine partida cu roș-albaștrii. Ousmane Barro a avut un start excelent și a dominat atât în apărare cât și în atac. Defensiva stelistă nu a putut face față jocului combinativ al “studenților”, iar elevii lui Mihai Silvășan au stat mai bine și la capitolul recuperări. Astfel, după primele 10 minute, tabela indica 26-15 pentru campioana en-titre.

Jocul bun al clujenilor a continuat și în sfertul al doilea, în timp ce steliștii nu au părut conectați la miza partidei. Deși baschetbaliștii fostei campioane au pierdut mingea de 7 ori, iar bucureștenii doar de 3, roș-albaștrii nu au putut fructifica șansele din punct de vedere ofensiv. În ultimele minute înainte de pauză, jucatorii de la CSM Steaua au dat semne de revenire, dar “studenții” i-au ținut la distanță. Sakic a avut o evoluție excelentă în primele două sferturi și a marcat 23 de puncte. Scorul pauzei a fost 47-35 pentru U-BT.

Partea a doua a meciului a început cu o situație diametral opusă față de prima repriză. Steliștii au intrat mai motivați pe teren și au forțat revenirea. Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan și-au pierdut ritmul din prima repriză, iar Steaua s-a apropiat la doar două posesii. Totuși, în ultimele 3 minute ale sfertului, U-BT a revenit și s-a distanțat din nou, dar scorul înaintea ultimelor 10 minute era 55-62 și finalul se anunța a fi unul incendiar.

Steliștii au continuat evoluția bună și în sfertul al patrulea. Jocul agresiv din apărare a dat roade, iar de această data roș-albaștrii au profitat de inexactitățile din ofeniva clujeană. Cu cinci minute înainte de final, Steaua a trecut prima dată în avantaj pe tabelă, iar cu 1:30 înainte de încheierea meciului, bucureștenii aveau 5 puncte avans. Nu au mai cedat conducerea, iar scorul final a fost 84-74 pentru gazde.

Cei mai buni marcatori ai Universității au fost Sakic (29 puncte, 8 recuperări), Barro (16 puncte, 5 recuperări), Watson (8 puncte, 8 pase decisive). De la Steaua s-au remarcat Flowers (20 de puncte, 4 recuperări), Falker (17 puncte, 7 recuperări) și Runkauskas (16 puncte, 3 recuperări).

U-BT va juca împotriva lui BC Timișoara sâmbătă, 31 martie, de la ora 19, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Comenteaza