U-BT, înfrângere în Derby-ul Ardealului. CSU Sibiu s-a impus într-un final de foc

U-BT, înfrângere în Derby-ul Ardealului. CSU Sibiu s-a impus într-un final de foc
| Foto: u-bt.ro

Deși au fost conduși în cea mai mare parte a jocului, "studenții" au revenit spectaculos în ultimul sfert, dar nu a fost de ajuns pentru a obține victoria. 

Înainte de începutul partidei din Sala Polivalentă, ambele galerii și-au arătat susținerea pentru Raul Țenter, fiul fostului selecționer, Marcel Țenter. Primul sfert al jocului a fost unul echilibrat, dar clujenii au preluat conducerea la jumătatea perioadei. Jucătorii lui Mihai Silvășan conduceau după primele 10 minute, 28-22.

Sfertul secund a fost unul dezastruos pentru “studenți”, care nu au marcat decât trei puncte în primele cinci minute. Sibienii au fost eficienți din punct de vedere ofensiv și au reușit să pună o distanță apreciabilă față de gazde. Înaintea pauzei mari, jucătorii lui Dan Fleșeriu aveau 10 puncte avans, scor 49-39.

La revenirea de la cabine, jocul s-a desfășurat după aceleași coordonate, iar din jocul clujenilor a lipsit intensitatea. Totuși, treptat, elevii lui Mihai Silvășan au revenit în joc și au pus presiune pe oaspeți. Eficiența ofensivă a crescut, iar un parțial de 13-4 din partea “studenților” a dus scorul la 66-67, iar ultimul sfert se anunța a fi unul de foc.

Duelul celor două galerii s-a intensificat în ultima parte a jocului, iar clujenii au încercat șă își împingă de la spate formația favorită. Deși sibienii au reușit să se distanțeze din nou la două posesii, finalul a fost unul pe muchie de cuțit. "Studenții" au reușit egalarea cu două minute înainte de final, dar jocul s-a încheiat cu victoria oaspeților, 89-88.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (25 de puncte, 11 recuperări), Rasic (18 puncte, 5 assisturi) și Dorsey (13 puncte, 4 assisturi). 

U-BT rămâne pe locul al doilea în Grupa Roșie din Liga Națională, cu 32 de puncte. Următorul meci pentru "studenți" va fi contra formației BCMU FC Argeș Pitești. 

Comenteaza