U-BT întâlnește din nou Lietkabelis. Stefan Bircevic revine la Cluj-Napoca

U-BT întâlnește din nou Lietkabelis. Stefan Bircevic revine la Cluj-Napoca
| Foto: euroleaguebasketball.net

Cele două echipe se reîntâlnesc, după ce au făcut parte din aceeași grupă din EuroCup și în stagiunea precedentă.

Învinși de Gran Canaria în runda precedentă, "studenții" caută o nouă victorie în cadrul competiției europene, următorul adversar fiind Lietkabelis Panevezys. Românii și lituanienii au făcut parte din aceeași grupă și în sezonul trecut, iar oaspeții de miercuri au câștigat ambele jocuri, 89-44 acasă și 77-75 la Cluj-Napoca.

Lietkabelis e un club fondat în 1964, în palmaresul căruia se află două titluri ale întrecerii lituaniene desfășurate sub egida URSS, în 1985 și 1988. De asemenea, în campionatul baltic, Lietkabelis a ocupat de două ori poziția a doua și s-a mai clasat pe trei în trei rânduri, ultima dată chiar la finalul stagiunii precedente.Mai mult, clubul din Lituania are la activ cinci participări în EuroCup, acesta fiind al patrulea sezon consecutiv.

Fanii din BT Arena vor avea ocazia reîntâlnirii cu Stefan Bircevic, baschetbalistul ce a evoluat pentru campioana României în perioada 2021-2023. Pe lângă jucătorul sârb, la Cluj-Napoca va reveni și Nenad Canak, cel care a fost învins în actualul sezon de "studenți", când antrena Turk Telekom Ankara.

Pe lângă baschetbaliștii lituanieni, din lotul celor de la Lietkabelis mai fac parte doi sârbi și un muntenegrean. Căpitan este experimentatul Vytenis Lipkevicius, sportiv format la Zalgiris Kaunas. Se mai evidențiază Nikola Popovic sau Paulius Valinskas.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Lietkabelis se va disputa miercuri, 29 noiembrie, de la 19:00.

Comenteaza