U-BT, învinsă din nou la Oradea, de campioana CSM. Silvășan: “Au prins o seară excelentă, știam că au o calitate individuală aparte”

U-BT, învinsă din nou la Oradea, de campioana CSM. Silvășan: “Au prins o seară excelentă, știam că au o calitate individuală aparte”
| Foto: fiba.basketball

Echipa clujeană a suferit a doua înfrângere în fața orădenilor în actualul sezon, de această dată în Grupa J a FIBA Europe Cup.

După o victorie fără emoții în fața Stelei, “studenții” s-au deplasat la Oradea pentru un duel ce se anunța dificil. Previziunile s-au adeverit încă din primul sfert, iar jocul din Sala “Antonio Alexe” a fost dominat de gazde. Chiar dacă a U-BT a avut o răbufnire în ultimul sfert, iar Patrick Richard a reușit un double-double (19 puncte, 11 pase decisive), scorul final a fost 80-75, în favoarea celor de la CSM.

La finalul jocului, Mihai Silvășan și-a lăudat elevii, în ciuda rezultatului negativ. ”Nu cred că meritam, după jocul prestat, să terminăm meciul la cinci puncte diferență. Am avut totuși caracter, pentru că nu am cedat în nicio clipă. Ei au prins o seară excelentă, au înregistrat un procentaj de 52% la aruncările de trei puncte. Știam că au o calitate individuală aparte, că e importantă apărarea 1 la 1. Din păcate, nu i-am putut opri pe Broussard și Markovic. Mergem mai departe, mă bucură rezultatul, mai ales după felul cum am jucat. Este o luptă lungă pe toate fronturile și trebuie să fim tari din punct de vedere mental și uniți.

Chiar dacă mai pierdem sau avem un meci prost, încă sunt șanse bune să mergem mai departe. Evident, va conta mult cum ne vom exprima pe teren la fiecare partidă. Ne așteaptă o deplasare la Dinamo, întâlnim o echipă agresivă, pe care nu este ușor să o învingi. Ate a făcut o entorsă, Zganec a avut în trecut o problemă la umăr, nu este într-o formă fizică excelentă. Mă bucur că îl avem și în aceste condiții apt de joc”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Patrick Richard a vorbit despre joc. “Cred că Oradea ne-a surclasat în această seară. Nu aș spune că reprezintă un miracol faptul că am terminat partida la cinci puncte diferență, însă este oarecum surprinzător, luând în calcul felul cum s-a desfășurat meciul. Nu am jucat grozav, dar am încercat să ne ținem aproape de Oradea. Ei au impresionat la aruncări, unii dintre jucătorii lor nu au ratat. Trebuie să trecem peste acest meci, să rămânem uniți și să ne concentrăm la confruntarea care va urma sâmbătă, în campionat. Nu am câștigat încă la Oradea și va trebui să găsim o variantă să reușim în sfârșit o victorie aici”, a spus americanul.

Comenteaza