U-BT joacă astăzi al doilea meci pe teren propriu în EuroCup

U-BT joacă astăzi al doilea meci pe teren propriu în EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Cu un record de 1-1 în grupa din competiția continentală, "studenții" primesc vizita celor de la Umana Reyer Veneția.

După ce au pierdut un meci cu final palpitant în fața lui JL Bourg en Bresse, elevii lui Mihai Silvășan au obținut prima victorie în EuroCup în runda precedentă, contra celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana. Acum, clujenii speră la un nou succes, însă adversarul este unul dificil.

În BT Arena va sosi Umana Reyer Veneția, de 4 ori campioană a Italiei, ultima dată în 2019 și câștigătoare a FIBA Europe Cup în 2018. Chiar dacă în EuroCup italienii eu un record de 0-2 în urma eșecurilor cu ratiopharm Ulm și JL Bourg en Bresse, Umana Reyer Veneția vine după un succes important în campionat, scor 77-69 cu Olimpia Milano, echipă de Euroligă.

Printre numele importante din lotul condus de Walter De Raffaele se numără uruguayanul Jayson Granger, cel care are la activ mai multe sezoane în Euroligă, alături de Baskonia și Anadolu Efes, americanul cu pașaport grec Michael Bramos, dar și italienii Marco Spissu și Amedeo Tessitori, care au participat alături de echipa națională la EuroBasket 2022.

În stagiunea precedentă, actualul baschetbalist de la U-BT Cluj-Napoca, Victor Sanders, a evoluat pentru Umana Reyer Veneția, având medii de 8.1 puncte, 1.5 recuperări și 1.8 pase decisive pe meci, în 22 de apariții.

Partida va fi condusă de o brigadă alcătuită din Ilija Belosevic (Serbia), Sebastien Clivaz (Elveția) și Vassilis Pitsilkas (Grecia).

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Umana Reyer Veneția este programată astăzi, de la 19:00, în BT Arena.

Comenteaza