U-BT joacă azi prima partidă a semifinalelor Ligii Naționale: "Ne dorim să câștigăm fiecare meci"

U-BT joacă azi prima partidă a semifinalelor Ligii Naționale: "Ne dorim să câștigăm fiecare meci"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României întâlnește Rapid București în penultimul act al play-off-ului, iar primele două jocuri se dispută în Sala Sporturilor "Horia Demian".

După ce au trecut cu 3-0 de SCM U Craiova, "studenții" se pregătesc pentru duelul cu Rapid, formație ce a încheiat sezonul regulat pe locul al treilea. Echipa din capitală a ajuns în această fază după ce s-a impus în minimum de meciuri cu FC Argeș Pitești.

În sezonul regulat, cele două formații și-au împărțit victoriile, U-BT Cluj a câștigat cu 79-77, în timp ce Rapid s-a impus cu 88-83. Antrenorul campioanei se așteaptă la un duel complicat, însă speră ca fanii să fie decisivi în ecuația calificării.

"Jucăm cu o echipă bună, au arătat un baschet de calitate, mai ales în ultima perioadă. Sunt într-o formă foarte bună la aruncările de trei puncte, au procentaje remarcabile în ultimele 9 meciuri. Trebuie să oprim acest lucru, precum și tranziția lor ofensivă, care este extrem de periculoasă.

Evident că ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm. Ne concentrăm pe meciul de mâine (n.r. - marți) seară, toată lumea e aptă și așteptăm publicul să ne susțină într-un număr cât mai mare", a declarat Mihai Silvășan.

"Echipa este foarte bine, suntem sănătoși și motivați. Cred că ne-am pregătit bine la antrenamente și de abia așteptăm să vină meciurile, să dăm totul pe teren pentru a ajunge în finala Ligii Naționale. Nu va fi ușor, va trebui să dăm maximum și să jucăm un baschet de calitate.

Trebuie să ne apărăm bine, să oprim jucătorii lor cheie și să nu îi lăsăm să marcheze puncte ușoare. Suntem pregătiți în totalitate din punct de vedere mental și fizic, așa că așteptăm cu nerăbdare meciul. Vom lua însă fiecare joc în parte, iar acum ne concentrăm doar pe prima partidă.

Rapidul are un lot puternic, au investit mulți bani, reușind să schimbe câțiva jucători pe parcurs. Drept dovadă, au baschetbaliști valoroși, fiind echipa cu cele mai multe aruncări de trei puncte din campionat.

Îi așteptăm pe fani la sală în număr cât mai mare, ca de fiecare dată. Au fost alături de noi întreg sezonul, dar acum avem nevoie de ei mai mult ca niciodată, pentru a ne împinge de la spate spre finală", a spus Nandor Kuti.

Primul joc al seriei dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid București se va disputa astăzi, de la 19:00.

Comenteaza