U-BT, la o victorie de titlu. “Studenții” au preluat din nou conducerea în finala Ligii Naționale

U-BT, la o victorie de titlu. “Studenții” au preluat din nou conducerea în finala Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în meciul trei al seriei finale cu CSO Voluntari, scor 92-84.

Clujenii au început excelent jocul, cu un parțial de 10-2. Campioana en-titre și-a ținut la respect adversarul care a părut că nu se poate ridica la același nivel. Astfel, la finalul primelor 10 minute, scorul era 22-15 în favoarea oaspeților.

În sfertul secund, CSO Voluntari a încercat să mărească ritmul și a forțat o revenire. Chiar dacă gazdele s-au apropiat pe tabelă, “studenții” și-au păstrat calmul, au controlat jocul și au reușit să intre cu un avantaj important la cabine, 47-33.

La revenirea de la vestiare, elevii lui Mihai Silvășan au încercat să mențină ecartul înregistrat pe tabelă și chiar să majoreze diferența. Totuși, o serie de erori pe finalul sfertului i-au adus mai aproape pe ilfoveni, iar cu 10 minute înainte de final, scorul era 71-64.

În ciuda eforturilor gazdelor, experiența clujenilor și-a spus cuvântul. Chiar dacă CSO Voluntari a forțat în ultimele secunde, “studenții” au gestionat perfect finalul de meci și s-au impus cu 92-84. Astfel, U-BT preia din nou avantajul în finala Ligii Naționale și conduce cu 2-1 la general.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Richard (16 puncte, 5 pase decisive) și Stipanovic (16 puncte, 5 recuperări), urmați de Stewart (14 puncte, 8 recuperări).

Comenteaza