U-BT, la primul meci de campionat. Silvăşan, la prima partidă ca "principal"

U-BT, la primul meci de campionat. Silvăşan, la prima partidă ca
Formaţia clujeană a cucerit, săptămâna trecută, Supercupa României, după o victorie în faţa campioanei CSM Oradea, scor 70-67.

U-BT Cluj-Napoca întâlneşte, astăzi, în deplasare, BC Timişoara, în primul meci din noul sezon al Ligii Naţionale de baschet masculin.

"Va fi foarte greu, fiindcă toate adversarele îşi vor dori să ne învingă. Faptul că timişorenii au terminat pe 10 în stagiunea precedentă nu reprezintă un avantaj pentru noi. Şi-au schimbat lotul, nu o putem compara cu echipa de anul trecut. De aceea, trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate", a declarat antrenorul "studenţilor", Mihai Silvăşan, pentru ZIUA de CLUJ.

Clujenii joacă la doar 4 zile distanţă de partida cu CSM Oradea, din Supercupa României. Atunci, "U" s-a impus cu 70-67 în faţa campioanei en-titre.

"Cu toate că a fost o perioadă destul de scurtă, cred că am avut suficient timp ca să ne pregătim. După meciul de joi, am rămas la Oradea în cantonament şi abia ieri am ajuns la Timişoara. Jucătorii s-au refăcut complet şi suntem gata să începem cu dreptul acest campionat", a afirmat Silvăşan.

"Nu mai avem nicio problemă de lot. Barro a avut o accidentare uşoară la City Cup, dar uşor-uşor, şi-a revenit. Joi a putut juca şi va fi pe teren şi astăzi", a mai spus "principalul" de pe banca "studenţilor".

Săptămâna trecută, U-BT a perfectat mutarea unui fost baschetbalist al adversarei de astăzi. Pivotul George Toth (24 ani) şi-a început cariera la BC Timişoara, iar în 2012 a ieşit vicecampion naţional cu clubul de pe Bega. Cu aceeaşi echipă, Toth a câştigat Cupa României în 2015. Acesta nu va juca diseară, el nefiind inclus în lot.

În timpul pauzei competiţionale, echipa clujeană i-a mai adus pe Vlad Moldoveanu, Maksym Pustozvonov, Ousmane Barro şi Aleksandar Rasic. Ultimul dintre ei a fost cel mai bun marcator al clujenilor în victoria cu Oradea, din Supercupă.

Rasic a marcat 19 puncte, iar după el au urmat Filip Adamovic (15 puncte), Rolland Torok (11 puncte), Teodor Jucan (7 puncte), Kyndall Dykes (6 puncte), Pustozvonov (5 puncte), Ousmane Barro (4 puncte) şi Kuti Nandor (3 puncte).

În stagiunea precedentă, U-BT a încheiat sezonul pe locul patru, după ce a fost învinsă în finala mică de Steaua CSM Eximbank.

Mihai Silvăşan se află pe banca "studenţilor" din luna iunie. Atunci, fostul baschetbalist l-a înlocuit pe actualul selecţioner al României, Marcel Ţenter. În ediţia trecută, Silvăşan a fost secundul lui Ţenter.

În intervalul 8-10 septembrie 2016, U-BT a participat la turneul internaţional Cluj City Cup. În cadrul competiţiei, clujenii au întâlnit vicecampioana BC Mureş (71-72), sârbii de la FMP Belgrad (84-88) şi formaţia maghiară Alba Feher (81-82). În timpul verii, "studenţii" au mai fost angrenaţi în alte două stagii, la Cheile Grădiştei şi în Serbia.

De partea cealaltă, BC Timişoara a încheiat sezonul trecut pe locul 10, evitând pe ultima sută de metri retrogradarea în divizia secundă. Din vechiul lot, au rămas în echipă Mladen Jeremic (28 ani) şi Zoran Milencovici (25 ani). În noua formaţie au fost aduşi şi mulţi jucători tineri. Pe banca "bănăţenilor" se află în continuare sârbul Nenad Mandic.

"Alb-violeţii" au înregistrat în perioade de pregătire 6 victorii şi două eşecuri. Printre adversare s-au numărat Dynamic Belgrad (80-85) şi Steaua CSM EximBank (82-92).

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca şi BC Timişoara se joacă astăzi, în deplasare, de la ora 18:00. Partida poate fi urmărită la televizor pe Digisport 4.

Comenteaza