U-BT le-a permis jucătorilor să se întoarcă acasă: “Considerăm că sănătatea este cea mai importantă”

U-BT le-a permis jucătorilor să se întoarcă acasă: “Considerăm că sănătatea este cea mai importantă”
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a decis să le ofere șansa tuturor jucătorilor străini să se întoarcă în țarile natale, în perioada în care competițiile sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19.

La fel ca și celelalte ramuri sportive, baschetul a fost afectat de coronavirus. FRB a decis suspendarea competițiilor, iar baschetbaliștii și staff-ul formațiilor s-au văzut nevoiți să își întrerupă activitatea. Astfel, U-BT a decis să le permită jucătorilor străini să se întoarcă în țările natale până când competițiile vor putea fi reluate.

Anunțul a fost făcut prin vocea directorului sportiv Branko Cuic. “Am avut ultima ședință, care s-a desfășurat într-o atmosferă tristă. Am avut un parcurs lung, cu o pregătire intensă și un număr mare de meciuri, atât în campionat, cât și în cupele europene. A sosit momentul să ne luăm la revedere. Este o atmosferă apăsătoare, dar considerăm că sănătatea este cea mai importantă.

Le-am dat voie jucătorilor să plece acasă, sperăm să ajungă repede la familiile lor. Clubul nostru așteaptă deciziile oficiale care se vor lua în privința campionatului. Noi am muncit ca o familie și ne-am asigurat că jucătorii vor ajunge cu bine la familiile lor”, a declarat Cuic.

 

Comenteaza