U-BT luptă pentru Cupa României pe teren propriu. Primul duel e cu mare rivală CSU Sibiu

U-BT luptă pentru Cupa României pe teren propriu. Primul duel e cu mare rivală CSU Sibiu
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană reia sămbătă lupta pentru cel de-a doua competiție internă, iar primul meci propune un nou episod al “Derby-ului Ardealului”.

Turneul Final 8 se dispute pentru al treilea an consecutiv la Cluj-Napoca, iar U-BT are șansa de a câștiga pentru a doua oară la rând trofeul pe teren propriu. Totuși, primul adversar pe care îl vor întâlni ”studenții” este chiar marea rivală CSU Sibiu. Mihai Silvășan consideră că duelul e unul complicat, însă are încredere în șansele echipei sale.

”Ne aflăm în fața primului eveniment important din acest sezon baschetbalistic. Jucăm pentru prima oară cu trofeul pe masă. Evident, ne dorim să câștigăm trofeul. Avem adversari puternici și aici mă refer în special la primul oponent, CSU Sibiu. Dacă nu trecem de ei, nici nu putem să vorbim despre restul adversarilor. Sibienii sunt o echipă competitivă, într-o formă sportivă foarte bună.

Joacă agresiv atât în apărare, cât și în atac. Statistic vorbind, sunt primii în țară la număr de puncte, număr de posesii sau procentaj la aruncările de trei puncte. Asta spune foarte multe despre jocul lor în viteză și despre faptul că joacă mult pe tranziție. Au baschetbaliști care pot face diferența. Trebuie să ne adaptăm la acel stil. Am mai jucat o data în acest sezon cu ei, i-am învins în deplasare, dar a fost un meci extraordinar de strâns. Va fi un meci între două echipe bune și sperăm să ieșim învingători”, a declarat antrenorul.

Patrick Richard și-a completat tehnicianul. ”Cu siguranță vor fi meciuri dificile. Noi vrem să ne apărăm trofeul cucerit anul trecut. Știm că va fi foarte greu cu Sibiul în prima partidă. Sperăm să obținem o nouă victorie și să facem un pas spre trofeu. Totuși, într-un astfel de turneu, oricine poate să învingă pe oricine. Nu știu dacă avem un avantaj mare prin faptul că jucăm acasă. Mă refer aici la faptul că nu vor fi suporteri.

Pe de altă parte, mă bucur că nu a trebuit să călătorim în alt oraș. Știm că echipa Sibiului s-a schimbat. Și la noi a venit un nou jucător, Marquis se înțelege bine cu toată lumea. E un jucător rapid, tânăr, iar chimia dintre noi se va forma treptat. Știu că va fi pregătit să joace sâmbătă, într-unul din cele mai importante meciuri ale sezonului”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj și CSU Sibiu se va disputa sâmbătă, de la 18:25.

Comenteaza