U-BT, o nouă victorie categorică în “Derby-ul Ardealului”

U-BT, o nouă victorie categorică în “Derby-ul Ardealului”
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au câștigat ultimul meci din faza a doua a campionatului, scor 88-70.

“Studenții” au început mai bine jocul din Sala Sporturilor “Transilvania” și la jumătatea sfertului avea un avantaj de două posesii, 11-5. Diferența s-a păstrat până la finalul primelor 10 minute, care s-a încheiat cu scorul de 19-14.

CSU Sibiu a forțat în startul sfertului secund și băieții lui Dan Fleșeriu au reșit să egaleze, ba chiar să preia conducerea. Totuși, după jumătatea sfertului clujenii au revenit în controlul partidei și s-au distanța din nou pe tabelă. Astfel, la pauză, diferența era formată din două cifre, scor 48-34.

După pauză, gazdele au încercat să limiteze proporțiile dezastrului, dar nu au i-au putut ține în frâu pe elevii lui Mihai Silvășan. Ca în fiecare meci mare din acest sezon, “studenții” au reușit să se motiveze foarte bine și și-au dominat clar adversarii. Diferența înaintea ultimului sfert era incredibilă pentru un meci între primele două clasate, U-BT conducea cu 77-53.

În ultimele 10 minute, cele două echipe au avut minute bune în care nu au reușit să marcheze. Cu patru minute de jucat până la final, formațiile și-au dat drumul lo joc, dar diferența era prea mare pentru a fi recuperată. Clujenii s-au impus la Sibiu cu scorul de 88-70.

Cei mai buni marcatori ai lui U-BT au fost Rasic (20 de puncte, 3 recuperări), Kromah (19 puncte, 2 assituri) și Watson (16 puncte, 3 assisturi). De la CSU Sibiu s-au remarcat Williams (19 puncte, 7 recuperări), Kinnard (12 puncte, 4 recuperări) și Laser (12 puncte, 4 assisturi).

“Studenții” au terminat pe primul loc Top6, cu 55 de puncte, la egalitate cu sibienii. Prima rundă de play-off pentru clujeni va fi împotriva lui Phoenix Galați. Primul meci se va disputa miercuri, 2 mai, de la ora 18, la Cluj-Napoca.

Comenteaza