U-BT pierde cu CSM Steaua, după un meci de infarct

U-BT pierde cu CSM Steaua, după un meci de infarct
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au avut o revenire spectaculoasă, dar au cedat, scor 99-94, într-un meci cu două reprize de prelungiri.

Steaua a început mai bine partida din Sala Sporturilor Horia Demian. Bucureștenii au speculat ineficiența din atacul gazdelor și s-au distanțat pe tabelă. De asemenea, roș-albaștrii au dominat jocul sub panou atât ofensiv, cât și defensiv. Steliștii au avut un procentaj de 86% aruncări reușite, iar scorul după primele 10 minute era 32-21 pentru oaspeți.

Scenariul a coninuat și în sfertul doi, iar Steaua părea de neoprit. Bucureștenii au început cu un parțial de 10-0, iar formația lui Mihai Silvășan nu s-a regăsit în teren. Runkauskas a avut o primă repriză incredibilă și a reușit un procentaj de 100% de la distanță, după șase aruncări. Clujenii nu au putut găsi formula defensivă pentru lituanian. Scorul pauzei a fost 53-35 pentru roș-albaștri.

În sfertul al treilea, “studenții” au intrat mai montați și au început să fie eficientți pe fază ofensivă. Mai mult, gazdele nu au mai oferit spații adversarului, iar o revenire, ce părea imposibilă până atunci, prindea contur. Scorul cu 10 minute înainte de final era 66-56 pentru oaspeți.

În ultima parte a timpului regulamentar, elevii lui Silvășan au continuat jocul bun și au reușit să se apropie și mai tare de bucureșteni. Diferența era de doar trei puncte cu un minut înainte de final, iar Barro a reușit să trimită meciul în prelungiri, după ce a transformat două aruncări libere, cu două secunde înainte de final. Scorul după 40 de minute era 77-77.

Cele două echipe au mers cap la cap în prima repriză de prelungiri, dar Kuti putea încheia meciul la ultima fază. Nu a reușit să înscrie, iar scorul de pe tabelă, 85-85, propunea încă cinci minute de foc. Duelul a fost în continuare unul echilibrat, până când Zekovic a înscris de la distanța, cu 15 secunde înainte de final și a stabilit învingătoarea. Scorul final a fost 99-94 pentru Steaua, după un adevărat thriller.

Cei mai buni marcatori de la U-BT au fost Watson (21 de puncte, 4 assist-uri), Barro (16 puncte, 9 recuperări) și Rasic (15 puncte, 4 assist-uri). De la CSM Steaua s-au remarcat Runkauskas (27 puncte, 5 assist-uri), Zekovic (17 puncte, 4 recuperări) și Taylor (12 puncte, 7 assist-uri). Următorul meci pentru clujeni va fi împotriva lui BC SCM Timișoara. Partida va avea loc miercuri, 18 aprilie, de la ora 18:00.

Comenteaza