U-BT rămâne neînvinsă în campionat după o victorie mare în derby-ul cu CSU Sibiu

U-BT rămâne neînvinsă în campionat după o victorie mare în derby-ul cu CSU Sibiu
| Foto: U-BT

Formația clujeană a reușit să câștige împotriva marii rivale, scor 90-83, și a ajuns la nouă victorii consecutive în actualul sezon al Ligii Naționale.

Partida din Sala Sporturilor “Transilvania” a început echilibrat. Niciuna dintre cele două rivale nu s-a distanțat la mai mult de două posesii în primul sfert. Astfel, după primele 10 minute de joc, gazdele turneului aveau un avantaj de un punct, 18-17.

Sfertul secund s-a desfășurat după același scenariu. Totuși, la jumătatea perioadei de joc, sibienii au reușit să se distanțeze, pe fondul lipsei de concentrare în ofensivă a “studenților”. Mihai Silvășan a cerut timp de odihnă, iar elevii săi au revenit în joc, scorul pauzei fiind 41-38 pentru CSU Sibiu.

Gazdele turneului au evoluat mai bine după revenirea de la cabine și au menținut un avantaj de două posesii în fața clujenilor. Cu toate acestea, acțiunile individuale ale lui Richard și aruncările de la mare distanță ale lui Guzman au menținut U-BT în joc, iar înaintea ultimelor 10 minute, scorul era 64-63 în favoarea “studenților”.

Clujenii au reușit să se distanțeze în startul ultimului sfert, însă sibienii au revenit repede și au restabilit egalitatea. Totuși, elevii lui Mihai Silvășan au gestionat foarte bine finalul jocului și, în ciuda eforturilor celor de la CSU Sibiu, U-BT a reușit să se impună în derby, 90-83, și rămâne neînvinsă în actualul sezon al Ligii Naționale.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Richard (17 puncte, 13 recuperări), Stipanovic (17 puncte, 7 recuperări) și Edwards (17 puncte, 6 recuperări).

Comenteaza