U-BT s-a reunit cu gândul la trofee în viitorul sezon. Vlad Moldoveanu: “Vrem Cupa, SuperCupa, campionatul și FIBA Europe Cup”

U-BT s-a reunit cu gândul la trofee în viitorul sezon. Vlad Moldoveanu: “Vrem Cupa, SuperCupa, campionatul și FIBA Europe Cup”
| Foto: foto u-bt.ro

Echipa clujeană se va pregăti inițial pe plan local, iar apoi va efectua un cantonament în Serbia.

După un sezon dezamăgitor în care au terminat pe locul trei în campionat, câștigând totuși Cupa României, “studenții” au început pregătirile pentru noul sezon cu gândul la revanșă. Chiar dacă a pierdut jucători importanți precum Giordan Watson, Lassan Kromah și Miha Lapornik și Ousmane Barro,t U-BT i-a repatriat pe Vlad Moldoveanu și Kyndall Dykes, piese de bază în echipa care câștiga titlul în urmă cu două sezoane.

În plus, formația lui Mihai Silvășan i-a transferat și pe Stanimir Marinov, MVP-ul campionatului Bulgariei, dar și pe pivotul american Tony Easley, care nu a fost prezent la reunirea lotului. Totodată, clujenii mai pregătesc și alte mutări. La reunirea lotului au fost prezenți Kuti Nandor, Rolland Török, Andrei Mureșan, David Vida, Anders Teir, Vlad Moldoveanu, Andrei Calnicenco, Aleksandar Rašić, Kyndall Dykes, Stanimir Marinov, dar și juniorul Modibo Diaby.

Revenit la U-BT, Vlad Moldoveanu își odrește să câștige toate trofeele puse în joc. “Am venit cu aceleași gânduri ca și acum doi ani, vrem Cupa, SuperCupa, campionatul și FIBA Europe Cup! Au fost multe lucruri care m-au determinat să revin. M-am simțit respectat aici, m-am simțit bine, relația mea cu Silvășan... Și în primul an, am venit în principal pentru el.

M-a sunat încă din iunie, nu știam nici eu ce urma să fac, iar de atunci am vorbit în fiecare săptămână. În iulie, nu am mai stat pe gânduri. Staff-ul medical de aici este printre cele mai bune pe care le-am avut în Europa, după experiența din Turcia, care a fost un dezastru pentru mine, nu neapărat baschetbalistic, dar de la accidentare și până la operație a fost o experiență oribilă, așadar și asta a contat pentru mine, să știu că am un staff medical bun. Venind după operație, am șansa să mă bat la titlu din nou, nu aș fi vrut să am un sezon în care să mă lupt la retrogradare.

Avem un mic avantaj în acest sezon că ne cunoaștem, am jucat împreună, eu, Kyndall, Raske, Kuti, Roli, am avut un rol destul de mare acum doi ani și cred că asta ne va ajuta. La cum îl știu pe Tony, e un jucător de echipă, cred că se va plia perfect pe ceea ce va cere Silvă. Și Stanimir cred că este ok, acum l-am cunoscut, însă din ce am auzit de la colegi de-ai lui este un jucător bun, un băiat bun în vestiar, cred că avem o echipă bună. Cred că, deocamdată, noi și Oradea suntem favorite, vom vedea însă ce se mai întâmplă. Fizic sunt bine, pot începe antrenamentele, am făcut ieri un RMN și totul este ok. Sunt convins că vor fi suișuri și coborâșuri, așa este după accidentări, și psihic trebuie să trec peste, însă nu cred că va fi o problemă”, a declarat internaționalul român.

Revenire de senzație la U-BT. Clujenii au repatriat un jucător de națională

Vlad Moldoveanu a revenit cu gânduri mari la Cluj-Napoca (foto u-bt.ro)

Kyndall Dykes a vorbit, la rândul său, despre revenirea la echipa clujeană. “Toată lumea știe că aici sunt ca acasă. Am avut discuții pe parcursul verii și ne-am înțeles, este a doua oară când revin la Cluj și cred că este tot mai bine, sunt jucători mai buni, mă simt ca și cum am revenit acasă. Obiectivul meu este același din fiecare an, să câștigăm Cupa și campionatul, să trecem de faza grupelor în FIBA Europe Cup.

Toată lumea mă tratează bine aici, clubul, orașul, fanii, am câștigat multe meciuri aici, sunt chiar ca acasă. M-a ajutat experiența din Italia să fiu un jucător mai bun, am jucat cu echipe puternice, multe dintre ele cu ani buni în prima ligă, a fost o experiență bună. Sunt multe echipe bune în campionatul românesc, însă noi avem același obiectiv, pentru că este vorba de chimia dintre jucători, iar noi avem câteva luni ca să revenim acolo unde am fost deja. Cu siguranță avem jucătorii care potriviți pentru a câștiga titlul din nou! Sunt bucuros că am revenit și că voi evolua din nou cu Rasic, Vlad, Roli, Kuti, Muri, am tot vorbit cu ei când am jucat în Italia”, a spus americanul la reunirea lotului.

Mihai Silvășan a vorbit despre noile achiziții, dar și despre ceea ce își dorește de la noul sezon. “Ne-am întâlnit astăzi în efectiv aproape complet. Sunt multe fețe familiare, pe lângă cei din nucleul de bază de anul trecut au revenit Vlad Moldoveanu, Kyndall Dykes, sunt jucători pe care sunt convins că îi știe toată lumea foarte bine, ne punem mari speranțe în ei. La fel, vorbesc de Rasic, Calnicenco, ei au rămas cu noi și pentru noul sezon. Ca noutăți absolute putem vorbi de Marinov, conducătorul de joc al naționalei Bulgariei, cel mai bun jucător al sezonului trecut și campion în Bulgaria și de Tony Easley, cel care urmează să ajungă la echipă.

Sunt patru străini în lot, urmează să semnăm zilele următoare încă un jucător străin pe postul de pivot și ne mai păstrăm un loc pentru al șaselea străin pentru necesitățile pe care le vom avea. Vlad și Kyndall sunt jucători foarte valoroși, Vlad este cel mai bun român al momentului, chiar dacă vine după o accidentare. Nu îmi fac probleme din acest punct de vedere, pentru că știu că este profesionist, știu cum muncește și cum s-a recuperat. Bineînțeles, va trebui să avem răbdare cu el până când va reveni într-o formă fizică și mentală foarte bună pentru jocul de baschet. Vom avea grijă ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, să se simtă confortabil și să fie jucătorul care a fost în trecut.

Kyndall și-a dorit foarte mult să plece anul trecut, a avut un contract în Italia, a văzut ce e acolo, a jucat foarte bine, însă a dorit să vină înapoi la Cluj, unde se simte ca acasă. Noi l-am primit, știm ce fel de jucător este, e un învingător, are un caracter puternic și știm la ce să ne așteptăm de la el în momentele importante. Îi cunosc bine pe amandoi și cred că ne vor ajuta la îndeplinirea obiectivelor, la fel cum o vor face și ceilalți jucători din lot. Va fi un campionat bun, echilibrat, sunt multe echipe cu potențial și fiecare își va apăra șansele și se va lupta pentru ele”, a anunțat antrenorul “studenților”.

Mihai Silvășan, încrezător înaintea meciului cu Steaua: “Suntem doar cu gândul la victorie”

Mihai Silvășan speră la o îmbuntățire a performanțelor din sezonul trecut (foto: u-bt.ro)

Pentru U-BT urmează un stagiu de pregătire pe plan local, în perioada 15-19 august, iar apoi un cantonament în Serbia în perioada 20 august-1 septembrie. În țara vecină, clujenii vor avea parte și de un meci de gala, împotriva celor de la Partizan Belgrad.

Comenteaza