Foto U-BT s-a reunit cu gânduri mari înaintea noului sezon: "Ne dorim să oferim baschet de calitate"

U-BT s-a reunit cu gânduri mari înaintea noului sezon: "Ne dorim să oferim baschet de calitate"
| Foto: ZIUA de Cluj
Reunire U-BT Cluj
Reunire U-BT Cluj
Reunire U-BT Cluj
Reunire U-BT Cluj
Reunire U-BT Cluj

Campioana României a efectutat prima ședință de pregătire înaintea unei stagiuni care propune dueluri tari atât în Liga Națională, cât și în EuroCup.

După ce au impresionat în sezonul trecut, "studenții" au revenit la antrenamente. La prima ședință de pregătire a sezonului au fost prezenți Andrija Stipanovic, Stefan Bircevic, noua achiziție Eduard Roschnafsky, dar și mai mulți tineri jucători, printre care David Lăpuște și Modibo Diaby.

Antenorul Mihai Silvășan a prefațat noua stagiune, în care speră ca echipa sa să obțină rezultate cel puțin asemănătoare cu cele din anul competițional precedent. Mai mult, tehnicianul se declară încântat de șansa de a evolua în EuroCup.

"E un nou început u gânduri pozitive. Venim după un sezon foarte bun din toate punctele de vedere. Jucăm într-o competiție europeană nouă și foarte intensă, va fi ca un mini-campionat. Sper să facem față, să rămânem sănătoși și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor.

Sunt schimbări de lot, așa e la baschet. Sunt bucuros că am reușit să păstrăm 5 dintre jucătorii de bază de anul trecut, Stipanovic, Bircevic, Richard, Guzman și Kuti. Cu siguranță ne va fi mai ușor să construim o echipă competitivă, având acești jucători alături de noi și în noul sezon.

Jucăm în EuroCup, o competiție puternică, din care se accede în Euroliga masculină. Sunt echipe foarte bune, e un alt campionat în care evoluăm. Ne dorim să oferim baschet de calitate și să nu fim doar o apariție meteorică. Cu siguranță vom aborda fiecare meci la victorie.

Sezonul durează 10 luni, pot apărea probleme pe care nu le putem controla. Echipele cu care ne luptăm la titlu, Oradea și Voluntari, s-au întărit. Au apărut și echipe noi și puternice, Rapid și Dinamo. Cu siguranță competiția va fi acerbă și toată lumea își va dori să ne învingă. Trebuie să abordăm fiecare meci foarte profesionist și să jucăm un baschet de calitate", a declarat Silvășan.

Publicul din BT Arena, principalul atu al "studenților", crede Stipanovic

Experimentatul baschetbalist a revenit pentru un nou sezon alături de U-BT și crede că suporterii pot fi decisivi atât în campionat, cât și în EuroCup.

"Suntem încântați că începem noul sezon. A fost o vară lungă, ne-am odihnit bine și acum ne așteaptă noi provocări. Sper să începem cât mai repede pregătirile împreună și să avem parte de un sezon bun. Sunt mulți jucători noi, însă am păstrat nucleul de anul trecut și cred că au fost aleși jucători buni, care se pot integra în sistemul nostru.

Sunt fericit că rivalele din campionat și-au îmbunătățit lotul, s-a investit mult și va fi mai greu decât sezonul trecut, va fi o luptă interesantă. EuroCup e o competiție complicată, sunt multe echipe cu bugete mari, care vor să ajungă în Euroligă. Cred că avem șansele noastre și cheia va fi susținerea publicului în meciurile de acasă. Sper să avem sala plină și astfel vom avea șanse să câștigăm", a spus Stipanovic.

"Sunt fericit că am avut ocazia să revin. Când am fost contactat m-am gândit că va fi o șansă mare, având în vedere că și tatăl meu a jucat aici. Simt că va fi un sezon bun, mai ales după performanțele de anul trecut.

Când am venit în sala din Cluj alături de Ludwigsburg am avut o senzație pe care nu am mai trăit-o niciodată și cred că acum, purtând tricoul de la U-BT, va fi altceva", a declarat și Eduard Roschnafsky.

Lotului condus de Mihai Silvășan va fi completat de americanii Jordan Taylor și Victor Sanders, dar și internaționalii români Emanuel Cățe, Nandor Kuti și Patrick Richard. De asemenea, de peste Oceanul Atlantic urmează să sosească Leo Meindl, care participă cu naționala Braziliei la FIBA Americas și cubanezul Karel Guzman.

Comenteaza