U-BT scrie din nou istorie. "Studenții" au câștigat cu MHP Riesen Ludwigsburg în fața a 10.000 de oameni

U-BT scrie din nou istorie. "Studenții" au câștigat cu MHP Riesen Ludwigsburg în fața a 10.000 de oameni
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României a reușit o nouă victorie miraculoasă, scor 76-73, în prima manșă a sferturilor de finală Basketball Champions League. 

Într-o atmosferă de vis, cu 10.000 de oameni cântând "Slavă ție, studenție", meciul din BT Arena a început echilibrat. Ambele formații au practicat un joc fizic, iar diferența nu a fost niciodată mai mare de două posesii. Împinși de la spate de fani, clujenii conduceau după primul sfert 18-13.

Deși U-BT a început bine cea de-a doua perioadă de joc, antrenorul oaspeților a cerut time-out și a înclinat balanța în favoarea echipei sale. Simțind căderea favoriților, fanii i-au împins de la spate pe "studenți", care au încheiat spectaculos cu un alley-oop pe ruta Brown-Stewart și au intrat în avantaj la cabine, scor 37-34.

La revenirea de la vestiare, jocul s-a desfășurat după același scenariu. Clujenii au început mai bine, iar MHP Riesen Ludwigsburg a revenit. Chiar dacă fanii din Sala Polivalentă i-au susținut necondiționat, Richard&Co. erau conduși cu 10 minute înainte de final, scor 55-56.

În startul sfertului 4, germanii au reușit să mărească ecartul, dar U-BT a egalat la 65 grație unei triple reușite de Brown. "Studenții" au revenit în joc, au crescut intensitatea și au reușit un nou succes istoric, scor 76-73.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Richard (14 puncte, 6 recuperări), urmat de Bircevic (13 puncte, 4 recuperări), Guzman (12 puncte, 8 recuperări) și Brown (12 puncte, 7 pase decisive). 

Comenteaza