U-BT se pregătește de primul meci în Top 16 Basketball Champions League: “Nu trebuie să ne oprim aici”

U-BT se pregătește de primul meci în Top 16 Basketball Champions League: “Nu trebuie să ne oprim aici”
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană se va duela cu Unicaja Malaga, în primul meci din a doua fază a competiției continentale.

U-BT Cluj-Napoca se află față în față cu debutul în Top 16 Basketball Champions League, iar primul adversar al “studenților” este unul cu adevărat puternic. “Studenții” se duelează cu Unicaja Malaga, câștigătoarea EuroCup în 2017. Cu toate acestea, clujenii sunt optimiști înaintea întâlnirii și speră să obțină un succes în Spania.

“I-am simțit foarte motivați pe băieți la antrenamente. Ne-am pregătit foarte bine, chiar dacă lucrurile s-au schimbat de pe o zi pe alta în privința primului adversar din faza a doua a grupelor. Încercăm să rămânem concentrați și să ne facem treaba cât mai bine. Așteptăm un astfel de meci, suntem în TOP 16, ceea ce reprezintă un lucru important pentru clubul nostru.

Nu trebuie să ne oprim aici, din contră. Luăm fiecare meci în parte și vom vedea dacă suntem suficient de buni să învingem echipele pe care le întâlnim. Ca orice echipă din Spania, sunt foarte puternici. Joacă un baschet în viteză, se bazează mult pe tranziție și au un lot mare. Folosesc 11 jucători în rotație, ceea ce spune mult despre valoarea lor.

Pun presiune, nu te lasă să faci prea multe pe teren. Nu traversează cea mai bună perioadă a lor, au un bilanț de 6-9 în Liga Endesa, însă au jucători cu experiență, care au evoluat la cel mai înalt nivel. Noi trebuie să mergem pregătiți, să dăm tot ce avem mai bun și vom vedea la ora jocului dacă suntem suficient de buni să învingem. Vom face tot ce ține de noi să obținem o victorie”, a declarat Mihai Silvășan.

“Suntem entuziasmați și simțim că merităm să fim aici. Ne-am câștigat locul între cele mai bune 16 echipe din competiție. Este primul meci din grupă, am mers în deplasare, în loc să începem acasă. Aceasta este situația, trebuie să ne adaptăm. Va fi un joc dificil, însă de abia așteptăm să intrăm pe teren.

Unicaja a fost întotdeauna competitivă atât în campionatul intern, cât și în cupele europene. Au continuitate la nivelul lotului, joacă împreună de ceva vreme, dar nu vom face niciun pas înapoi. Noi luăm fiecare meci pe rând, chiar dacă există modificări de program.

Suntem încântați că jucăm în sfârșit și vrem să câștigăm respectul tuturor pe teren. Ne dorim să progresăm, să fim mai buni, iar acum ne aflăm în fața unui nou început. Din nou trebuie să le arătăm adversarilor de ce suntem în stare”, a spus și căpitanul Patrick Richard.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Unicaja Malaga se va disputa în această seară, de la 21:30.

Comenteaza