U-BT se pregătește de startul preliminariilor Basketball Champions League. Vilpas Vikings, prima adversară a “studenților”

U-BT se pregătește de startul preliminariilor Basketball Champions League. Vilpas Vikings, prima adversară a “studenților”
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația pregătită de Mihai Silvășan va evolua în primul tur al calificărilor împotriva campioanei surpriză din liga finlandeză.

Debutul noului sezon din baschetul masculin se apropie cu pași repezi, iar campioana României, U-BT Cluj, va începe stagiunea cu un duel european. Formația clujeană va evolua în preliminariile Basketball Champions League, iar primul adversar va fi deținătoarea titlului din Finlanda, Vilpas Vikings.

Formația pregătită de Sami Toiviainen a fost surpriza sezonului trecut în țara din nordul continentului și a reușit să câștige titlul de campioană. Cel mai bun jucător al celor de la Vilpas Vikings este pivotul american Jeremiah Wood, MVP-ul sezonului trecut în Finlanda, cu medii de 15.2 puncte și 9 recuperări pe meci.

Vilpas Vikings va fi primul adversar al “studenților” în preliminariile Basksetball Champions League. Dacă vor trece de finlandezi, clujenii vor întâlni Peristeri BC, formația gazdă, iar în finala turneului s-ar putea duela cu una dintre echipele aflate pe a doua parte a tabloului, KK Split (Croația), AEK Larnaca (Cipru) și Fribourg (Elveția).

Grupa preliminară de la Peristeri se va desfășura în perioada 13-17 septembrie, iar învingătoarea se va califica în grupele Basketball Champions League.

Comenteaza