U-BT și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Basketball Champions League

U-BT și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Basketball Champions League
| Foto: U-BT

Campioana României se va duela cu cea a Finlandei în cadrul competiției continentale.

Primul adversar al celor de la U-BT în Basketball Champions League va fi Salon Vilpas, campioana Finlandei. Dacă vor reuși să treacă de nordici, “studenții” se vor duela cu grecii de la Peristeri B.C., în timp ce pe cealaltă parte a tabloului se află Split (Croația), AEK Larnaca (Cipru) și Fribourg Olympic (Elveția).

În actualul sezon, preliminariile Basketball Champions League se desfășoară sub forma a patru turnee, cu partide eliminatorii. Turneele au loc în formatul sferturi, semifinale și finală, pe terenul uneia dintre cele 8 participante, în perioada 13-17 septembrie. Cele patru învingătoare ale turneelor obțin biletele pentru grupe.

U-BT s-a regăsit în urna a patra, potrivit evaluărilor internaționale. În total, 24 echipe din tot atâtea țări se luptă pentru unul din cele patru locuri disponibile în faza grupelor, acolo unde sunt calificate deja 28 de formații.

Grupările din urnele 1 și 2 au fost deja calificate în semifinalele turneelor de accedere în grupe. Participantele din urna 3 se duelează în primul tur al întrecerii cu echipele din urna 6, iar cele din urna 4 cu cele din urna 5. Mai departe, în semifinale, învingătoarele din disputa 3/6 vor înfrunta echipele din urna 2, iar cele din confruntarea 4/5 se vor duela cu echipele din urna 1.

Comenteaza