U-BT şi-a câştigat grupa din FIBA Europe Cup

U-BT şi-a câştigat grupa din FIBA Europe Cup
| Foto: u-bt.ro

Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a obținut primul loc în grupa G a FIBA Europe Cup, ca urmare a succesului de miercuri seara cu Enisey Krasnoyarsk, 97 la 83. 

După aproape două minute de tatonare, prima reușită a confruntării a venit de la Darko Planinić, servit perfect în spațiul de trei secunde. Startul duelului a fost unul echilibrat, în care pentru gazde a strălucit Karlo Žganec. Croatul a izbutit două coșuri cu fault, ducând scorul la 16-11. Rușii au egalat imediat, însă clujenii au terminat actul întâi în avantaj, 21-20, potrivit u-bt.ro.

În sfertul secund, Patrick Richard a interceptat o minge și tot el a finalizat pentru a da energie colegilor săi, 29-25. Americanul Berry a luat confruntarea în propriile mâini și a readus-o pe Enisey la conducere, Mihai Silvășan întrerupând jocul în momentele potrivite. Baschetbaliștii clujeni au avut o apărare agresivă, Tarolis a fost precis în spațiul de trei secunde, pe când Richard a pedepsit defensiva oponenților prin aruncări de la mare distanță. Drept urmare, la pauză tabela indica 50-45. 

Jucătorii de la U-Banca Transilvania au ieșit de la cabine mai montați. Patrick Richard și-a continuat recitalul ofensiv, în timp ce Karlo Žganec a dus scorul la 60-53, după un coș din spatele arcului de cerc. În cele din urmă, Patrick Richard a dus-o pe U-Banca Transilvania la opt lungimi, 67-58. Nandor Kuti a ridicat sala în picioare cu o nouă triplă, însă Berry ne-a pus mari probleme, găsind cu lejeritate drumul spre coșul nostru. Sfertul trei a fost încheiat în forță de amfitrioni, printr-un buzzer-beater semnat de Andrei Calnicenco, 80-69.

Deși Enisey a venit de mai multe ori la opt lungimi distanță, U-Banca Transilvania a avut întotdeauna soluții să răspundă. Băieții lui Mihai Silvășan s-au luptat admirabil la recuperare și au ajuns adesea la linia de pedeapsă, fructificând aruncările libere.

În faza următoare a FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania le va înfrunta pe Ironi Ness Ziona, CSM CSU Oradea și Tsmoki Minsk. 

Chiar vorbeam cu băieții, am avut un prim meci cu o miză adevărată. Ne doream să terminăm grupa pe primul loc, mă bucur că am reușit acest lucru. Am controlat jocul împotriva unei echipe bune, chiar dacă lor le-a lipsit fundașul principal. Ei au abordat partida motivați să câștige, felicit băieții pentru atitudine și pentru jocul bun, în special pe faza ofensivă. Din alt punct de vedere mă bucur că am reușit să câștigăm în fața propriilor suporteri meciul cu numărul 100 în cupele europene. Le mulțumesc că ne-au susținut și că ne-au ajutat să câștigăm acest meci. - Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania
A fost un meci foarte greu. Am jucat acest duel ca pe o finală. Știam că trebuie să câștigăm dacă vrem să terminăm grupa pe primul loc. Țin să le mulțumesc oamenilor că au venit să ne vadă. Sala a fost plină, atmosfera din sală ne-a ajutat să obținem o victorie mare!  - Andrei Calnicenco, jucător U-Banca Transilvania

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza